La Fundació d’Ajuda Oncològica Oncovallès ha posat en marxa un projecte ‘ONCOVALLÈS T’AJUDA’ que ha nascut arran del confinament. La tasca habitual de la fundació ja és estar pendents de les necessitats dels seus malalts i familiars, però des de la pandèmia asseguren que “ja fa dies que rumiem en com podem aportar el nostre granet de sorra amb els recursos que tenim a l’abast. Hem valorat també fer extensiu aquest ajut als nostres conciutadans que en un moment com aquest pugui tenir mancances i així, des del confinament, neix el nostre projecte ‘ONCOVALLÈS T’AJUDA’.
Des d’Oncovallès han explicat que “han estat molt durs per tothom ja que hem hagut de fer front a una pandèmia que ha canviat de dalt a baix les nostres vides i que ens ha posat davant de situacions realment complicades. Des de la Fundació, estem molt amoïnats per la situació social que esta generant aquesta crisi sanitària, que està també esdevenint una crisi econòmica que afecta a moltes famílies”.
El seu Taller de Reciclatge ja fa una colla d’anys que funciona, i paral·lelament a fomentar el reciclatge i la cura del medi ambient donant una segona vida a tot allò que se’ls fa arribar, aquest taller terapèutic rep donatius a canvi dels objectes reciclats que ofereix en els seus Encants solidaris. Ara mateix, i en aquests moments excepcionals de pandèmia, han considerat que tot aquell material reciclat que tenen emmagatzemat pot ser molt necessari per a famílies afecatdes per la COVID-19 i per tot el que està generant la pandèmia (pèrdua d’ingressos, etc.)
Per tant, posen a disposició de tothom qui ho necessiti i que sigui resident al Vallès Oriental i de forma totalment gratuïta el següent material reciclat:
- Roba : home / dona / nens / estiu i hivern
- Accessoris: bolsos / cinturons /bisuteria
- Sabates: vestir / esport / sabatilles
- Roba d’esport
- Roba de casa
- Estris de cuina
- Decoració
- Joguines
- Material de platja
- Llibres i Contes
- Tota mena d’objectes reciclats
METODOLOGIA
-LOCALITZACIÓ: El projecte ONCOVALLÈS T’AJUDA es durà a terme al local situat a: C/Ponent, 57 locals 2 i 3 – Granollers
-HORARI: Dilluns i Dimecres de 17h a 19h
-RECURSOS HUMANS: Ja estan preparant una bossa de voluntaris que s’ocuparan d’enllestir el material i atendre als beneficiaris.
-NORMATIVA: S’implementarà la normativa de seguretat establerta pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
-DURADA: 4h a la setmana
Trucar al 938700167 i demanar cita prèvia.
PLANIFICACIÓ
La Fundació Oncovallès ja s’ha posat en contacte amb tots els ajuntaments de la comarca per informar-los sobre aquest nou projecte. S’ha decidit canalitzar totes les peticions mitjançant els Serveis Socials de cada municipi que posarà en contacte el beneficiari amb la Fundació.
El beneficiari sol·licitarà telefònicament cita prèvia per accedir al magatzem. On informarà que necessita i així facilitarà la logística per cercar el material i estar el mínim temps possible a les instal·lacions.
El dia i hora acordat dos voluntaris atendran al beneficiari proveint-lo del material reciclat disponible al nostre magatzem de forma totalment gratuïta.
S’enregistrarà les dades del beneficiari ( nom, adreça i població, i telèfon o correu electrònic) a efectes de control estadístic, aplicant la normativa vigent en protecció de dades.
Els criteris de quantitat de lliurament a cada beneficiari seran exclusivament establerts per la Fundació, en funció de les seves necessitats, situació, etc…
RECURSOS ECONÒMICS
La Fundació Oncovallès no obtindrà cap benefici econòmic derivat d’aquest projecte, ja que únicament posarà a disposició de qui ho necessiti material reciclat en el seu TALLER DE RECICLATGE de manera totalment gratuïta.
Atès que el projecte es durà a terme amb una bossa de voluntariat, no genera tampoc cap retribució.
S’habilitarà una adreça de correu electrònic on qui ho desitgi ens pot contactar per fer donatius de material que no necessiti i s’acordarà unes hores per la seva recepció. Aquests donatius permetran ampliar l’ajut a més persones.
El lloguer del magatzem on es durà a terme el projecte ha estat cedit per els germans Camil i Xavier Armengol, a qui volen reconèixer el seu recolzament desinteressat.