Oncovallès presenta al seu sopar anual el projecte Fletxes per l’esperança

Fa mesos que Oncovallès i el Club de tir amb arc de les Franqueses col·laboren en el projecte Fletxes per a l’esperança. La iniciativa, però, era una de les protagonistes del sopar benèfic anual que organitza la fundació, i que divendres va aplegar prop de 200 persones a l’Hotel Ciutat de Granollers.

6055

Mònica Cladellas, en representació d’Oncovallès, i José Antonio Arnal i Meritxell Pagès, del Club de tir, van explicar els entrenaments personalitzats per a persones que han patit la retirada de ganglis limfàtics, com a mínim, sis mesos abans d’agafar l’arc. El club li prepara un petit curs intensiu d’unes 15 hores, seguides d’un parell de sessions setmanals durant un any.

L’objectiu del programa és aconseguir una millora d’agilitat i força al braç afectat per un tractament, reduir l’estrès i l’ansietat, i augmentar l’autoestima i l’equilibri emocional.

També s’hi va presentar el projecte Somriures Positius, en col·laboració amb la clínica dental Costa Codina, i + Informació + Drets a mà, a càrrec de Lucia Ortiz de Prae Lex i Jaume Cortés del Col·lectiu Ronda, un servei d’assessorament jurídic als pacients.

L’acte va comptar també amb uns parlaments de benvinguda del director executiu del sector sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada; de la regidora granollerina Alba Barnusell, com a diputada de la Diputació de Barcelona; del president del Consell Comarcal i alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Previ al sopar, el doctor Miquel Quer Agustí, catecràtic de l’ORL de la UAB i cap de servei de cirurgia de cap i coll de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, va oferir una ponència sobre els riscos de desenvolupar un càncer al cap i al coll, vinculats al consum de tabac, alcohol i alguns virus.