Obertes les inscripcions per a l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2016

Des del 8 de juny i fins el 22 de juliol està obert el període d’inscripcions per a l’EEV 2016. Ja podeu consultar el programa complert de  l’Escola d’Estiu amb els continguts de tota l’oferta formativa i fer la vostra inscripció.

escoladestiuvoluntariat_logo2016

Què és?

És un espai de formació organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i dut a terme per escoles del Pla de Formació de l’Associacionisme i el  Voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades. Les formacions de l’escola d’estiu volen aportar coneixements i competències a les persones   implicades en les entitats de voluntariat i en el món associatiu, amb la finalitat de fer-los  créixer i apoderar-los sobretot atenent el tipus de tasca que duen a terme en el sí de l’entitat.

Aquest any  conformen el programa 47 accions formatives: 30 cursos presencials, 3 formacions en línia i 14 tallers presencials.

Les formacions a cadascuna de les poblacions i a través de l’aula virtual,  es duran a terme entre el 30 de juny i el 17 de setembre, amb dos moments forts de formació que es situen els dies: 30 de juny, 1 i 2 de juliol i  els dies 15, 16 i 17 de setembre.

Aquest any 2016 l’Escola d’Estiu del Voluntariat es durà a terme de manera presencial a Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Sabadell, Tarragona i Tortosa.

A qui s’adrecen les formacions?

Les formacions de l’escola d’estiu volen aportar coneixements i competències a les persones   implicades en les entitats de voluntariat i en el món associatiu, amb la finalitat de fer-los  créixer i apoderar-los sobretot atenent el tipus de tasca que duen a terme en el sí de l’entitat. Per això l’oferta de l’escola d’estiu s’estructura entorn tres grups de destinataris:

Voluntariat de base: és a dir aquell que fa la seva acció directa en relació a la finalitat de l’entitat; per tant la formació s’adreça al voluntariat que està en contacte amb la persona o l’activitat en la qual l’entitat centra els seus projectes, i s’hi poden trobar tant formacions per a millorar les competències personals com de coneixement de l’àmbit en el qual s’està actuant.

Coordinadors/es de voluntariat: per tant les persones que acullen, atenen, coordinen i gestionen el voluntariat i les seves intervencions; aquí es poden trobar tant formacions relacionades amb la coordinació, com amb la formació de voluntariat i altres temes relacionats.

Dirigents: les persones que tant de manera voluntària (càrrecs de junta) com de manera remunerada, duen a terme activitats relacionades amb el funcionament i la gestió de l’entitat, tant a nivell intern com de projecció i participació externa d’aquesta.