Obertes les inscripcions per a la trobada virtual de l’associacionisme i el voluntariat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) organitza una trobada virtual el pròxim 13 de novembre a les 9:45 hores per reflexionar sobre els efectes de la crisi sanitària i social en les entitats i proposar estratègies per l’associacionisme i el voluntariat.

Screenshot 2020-11-02 at 10.21.01

Inscripcions i trobada

Les entitats que vulguin participar en la trobada poden fer la seva inscripció mitjançant el formulari d’inscripció fins al 6 de novembre amb un representant per entitat. La trobada tindrà lloc a través de la plataforma Zoom i comptarà amb la participació d’un màxim de 50 entitats entre les que ocupen una vocalia al Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i les entitats que s’hi inscriguin.

L’acte començarà amb una presentació institucional i un debat inicial amb les entitats participants. Seguidament, les entitats es distribuiran en tres grups de debat segons les seves preferències: un grup debatrà sobre els impactes que està tenint la pandèmia sobre les entitats, un segon grup sobre les estratègies que cal prioritzar des de les Administracions Públiques i un tercer grup sobre les noves estratègies que cal impulsar des de les pròpies entitats. Un cop finalitzat el debat en grup, la trobada acabarà en una sessió plenària i un posicionament col·lectiu.

Procés participatiu i rellevància

El procés participatiu obert entre el 15 de setembre i el 20 d’octubre ha estat un excel·lent espai de reflexió amb un total de 135 propostes d’entitats i persones voluntàries. Amb aquestes propostes s’elaborarà un document base i es lliurarà a totes les entitats i persones inscrites a la trobada virtual de l’associacionisme i el voluntariat.

La DGACC destaca la rellevància de la trobada per diagnosticar la situació actual de les entitats i el voluntariat arran de la pandèmia i per proposar, conjuntament, línies d’actuació estratègiques que enforteixin el teixit associatiu i l’acció voluntària.