Obert el període de preinscripció per participar a la 31a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

Un any més torna la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. La 31a edició, que tindrà lloc el proper 18 de desembre, estarà dedicada a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les més freqüents, entre d’altres, són la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D’aquí que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts.

Captura de pantalla 2022-10-17 084257

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats.

Catalunya disposa d’una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies al fons recaptats, podran aportar avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d’aquestes malalties amb l’objectiu de millorar l’esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.

Com participar a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Pots participar a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio com a persona voluntària realitzant algunes de les següents tasques, el període de preinscripció comença avui i finalitza el 24 d’octubre a les 10h a través d’aquest web:

  • Atenció telefònica: la tasca consisteix a atendre les trucades de particulars i empreses que volen fer donatius.
  • Caps de taula: aclareixen els dubtes de la filera de telefonistes que tenen assignada i en recullen les butlletes.
  • Missatgers: són els encarregats de completar el circuit de les butlletes i la logística.
  • Separadors: reben totes les butlletes amb donatiu i fan una primera separació de les butlletes, ja que cal revisar-les totes.
  • Servei d’àpats: s’encarreguen de preparar el menjar.
  • Servei d’ordre: vetllen perquè les persones voluntàries es desplacin per la seu amb el màxim ordre i silenci.
  • Atenció a convidats: l’objectiu és assessorar-los en la seva tasca de telefonistes.