Nous articles a l’espai digital ‘Després del Càncer’

A continuació us detallem els articles que s’han publicat durant el mes d’octubre a l’espai digital #despresdelcancer (www.despresdelcancer.cat). Recordeu que aquest portal té per objectiu donar resposta a les necessitats de les persones que han superat o cronificat la malaltia i les del seu entorn, per ajudar a resoldre els reptes i dubtes que se’ls plantegen en aquesta nova etapa.

Viatjar fora d’Espanya, una bona opció per desconnectar

Després d’haver superat un càncer s’ha d’intentar tornar a la quotidianitat en tots els aspectes possibles. És probable no haver necessitat mai assistència sanitària fora d’Espanya, però després de deixar enrere el càncer, especialment si la malaltia ha deixat alguna seqüela, pot ser que un es plantegi quins passos s’han de seguir si es necessita anar al metge fora del país.

Llegeix l’article

Por a la recaiguda: un dels aspectes emocionals més comuns

Després de finalitzar els tractaments, es pot sentir l’amenaça que el càncer pugui tornar a aparèixer, especialment davant les situacions com les revisions i controls mèdics o davant qualsevol dolor o molèstia física. Aquest temor generalment sol ser molt més gran quan s’acosten les revisions mèdiques o dates destacades com la del diagnòstic de la malaltia o la de finalització dels tractaments.

Llegeix l’article

Neurotoxicitat, complicacions després de la quimioteràpia

La neurotoxicitat és una complicació bastant freqüent del tractament quimioteràpic i dependrà del medicament administrat, la durada el tractament i la dosi acumulada del fàrmac. Generalment comença a les mans i peus, i puja gradualment pels braços i les cames. se sent un formigueig o adormiment i altres vegades, és més com una punxada, un dolor ardent, o sensibilitat a la temperatura.

Llegeix l’article

Efectes del càncer de pròstata: disfunció erèctil i incontinència urinària

Els tractaments del càncer de pròstata poden produir efectes secundaris i seqüeles. Però la seva aparició depèn de molts factors i no necessàriament han d’aparèixer. Les visites al consultori mèdic són una bona oportunitat per a fer preguntes i informar-se sobre qualsevol canvi, problema o inquietud que tingui.

Llegeix l’article

Testimoni d’en José Sánchez

Em dic José Sánchez, tinc 74 anys i estic jubilat. Ara fa 12 anys, el 2005, em van diagnosticar un càncer de pròstata.

Llegeix el seu testimoni