Nou Curs de Voluntariat en l’àmbit de l’oncologia 14, 15 i 21 de febrer

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

3.voluntariat

El curs té una durada de 12 hores repartides en tres dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió del dia 14 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec del Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer i de la psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona, Patricia Martí.

El bloc del dia 15 es tractarà el tema de ‘La relació interpersonal’ a càrrec de la infermera i directora de l’Espai Salut, Núria Carsi. Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

El darrer dia 21, s’impartirà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

Aquest curs, que organitza la FECEC Junts Contra el Càncer juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

S’impartirà a Barcelona (Hotel Entitats La Pau. Sala Catalunya. (c/Pere Vergés 1. Planta 6) i té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la FCVS i de 25 euros per a les associacions no federades.

Fins el dia 11 de febrer podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.

Pots descarregar-te el programa des d’aquí.