Comença un nou curs de Marxa Nòrdica Terapèutica per a dones afectades de càncer a Girona ciutat. L’activitat, dirigida per David Pertegaz, fisioterapeuta d’Oncolliga, es reprendrà el proxim 15 de setembre en horari matinal (cada dimecres de 9.30 h. a 11.00 h.), però aquest any, com a novetat, també hi ha la voluntat d’obrir un grup en horari de tarda (divendres, de 16.30 h. a 18.00 h.) si hi ha com a mínim 5 pacients inscrites. Les sortides es faran sempre des de les Ribes del Ter, a Fontajau. Les persones interessades cal que es posin en contacte amb l’Oncolliga trucant al telèfon 972 22 49 63.
Per a què serveix la marxa nòrdica?
La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.
Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema. En aquest sentit, s’ha demostrat que la marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama.