Nou cicle de conferències sobre càncer colo-rectal a Palamós

La Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Hospital de Palamós, ha posat en marxa aquest mes un cicle de conferències psicoeducatives sobre el càncer colo-rectal amb l’ objectiu de complementar la informació que reben els afectats per la malaltia i els seus familiars. Les conferències s’allargaran fins el 19 de juny.

conferencies cancer colon recte girona

Les conferències aniran a càrrec de diferents professionals de la medicina, la infermeria o la dietètica que hi aportaran informació tècnica. En total s’han programat 7 conferències per tractar temes tant diversos com l’ostomia, l’alimentació en el postoperatori, la incontinència anal o l’afrontament de la malaltia.

Les sessions es portaran a terme a la Sala Polivalent del Centre Palamós Gent Gran amb una periodicitat quinzenal, de 12.00 a 14.00h. La primera xerrada tindrà lloc el pròxim dimarts, 20 de març, i anirà a càrrec de la Dra. Piedad del Moral, especialista en cirurgia general i de l’aparell digestiu. El cicle es tancarà el 19 de juny.

El nou cicle de conferències se suma a l’ampli ventall de serveis que l’Oncolliga ofereix actualment als malalts de càncer de l’àrea d’influència de l’Hospital de Palamós i a les seves famílies i que són possibles gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col·laboren en les diferents activitats benèfiques que l’entitat organitza al cap de l’any.

L’entitat compta amb un magatzem a Palafugell amb material tècnic i ortopèdic destinat a proporcionar comoditat al malalt i la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grues… Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt. A més, l’Oncolliga utilitza espais cedits per l’Hospital d’Olot i el Sociosanitari Palamós Gent Gran per oferir els serveis d’atenció psicològica, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta.

DESCARREGA’T EL PROGRAMA DE CONFERÈNCIES AQUÍ