Neix l’Oncotriatló: una triatló solidària amb proves de córrer, caiac i natació

La localitat altempordanesa de Llançà acollirà el pròxim 28 de maig un nou repte esportiu i solidari promogut per la Fundació Oncolliga Girona: l’ONCOTRIATLÓ. Malgrat el nom, no es tracta d’una triatló clàssica (córrer-ciclisme-natació), sinó que en aquest cas es realitzaran les disciplines de cursa a peu (10 km), caiac (5 km) i natació (2,5 km) i es farà per equips, amb un mínim de dos integrants i un màxim de sis.

La iniciativa neix amb l’objectiu de recaptar fons per ajudar a finançar els serveis que l’Oncolliga porta a terme per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

ONCOTRIATLO_2022-EQUIP_ORGANITZADOR_BAIXA

Per tirar endavant aquest nou repte, l’Oncolliga compta amb el suport de la delegació local de l’entitat, constituïda recentment, i la col·laboració de tres clubs que posen la seva expertesa i coneixements al servei de les diferents modalitats de la prova: l’escola de piragüisme SK Kayak, l’Escoleta Trail Running Cap de Creus i Tintoreres Swimming Club.

 

INSCRIPCIONS OBERTES A PARTIR DEL 14 DE FEBRER

Les inscripcions per aquesta primera edició de l’ONCOTRIATLÓ s’obriran dilluns vinent, 14 de febrer, a la pàgina web www.oncotriatlo.cat. La inscripció (30 euros per persona) es podrà fer en dues modalitats: parella (dos participants que hauran de realitzar junts les tres disciplines del repte, sense possibilitat de fer cap relleu) o equip (mínim de tres i màxim de sis participants que podran fer relleus entre ells de manera que sempre hi hagi dos membres de l’equip participant-hi). El reglament de la prova ja està disponible al web de l’activitat.

L’esdeveniment tindrà un caire absolutament benèfic. Per aquest motiu, cada equip haurà de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 250 euros si es competeix en la modalitat parella i de 500 euros si s’hi participa en la modalitat equip. Els equips podran fer les activitats que considerin oportunes per aconseguir reunir aquest donatiu, que s’haurà de realitzar a través de la plataforma de la pàgina web abans de l’inici de la prova.

LA MAR D’AMUNT, UN ESCENARI ÚNIC

L’esdeveniment tindrà el seu epicentre al Port de Llançà, punt de sortida i arribada de les tres modalitats de la prova. A la cursa a peu (10 km), els corredors resseguiran el litoral pel camí de ronda fins a Cap Ras i finalitzaran el recorregut amb una pujada i baixada a El Castellar, un antic illot annexat al Port amb unes vistes meravelloses de la costa nord de la Mar d’Amunt i del Cap de Creus. Amb la modalitat de caiac (5 km), els participants aniran de nou fins a Cap Ras, aquest cop resseguint la costa des del mar. I per últim, a la modalitat de natació, aniran fins a la platja de Grifeu i tornaran (aprox. 2,5 km).

UNA FÓRMULA D’ÈXIT

L’Oncotriatló se suma a la família de reptes esportius i solidaris que la Fundació Oncolliga Girona ha anat promovent els darrers anys i que s’han consolidat com una fórmula d’èxit. La pionera va ser l’Oncotrail (2013), una trail running pels camins de ronda del Baix Empordà i les Gavarres, i uns anys més tard, al 2016, es van posar en marxa l’Oncoswim (30 km de natació en aigües obertes, entre l’Estartit i Calella de Palafrugell) i l’Oncobike (200 km en BTT per la Vall de Llémena). Per aquest any ja hi ha programades dues noves iniciatives: l’Oncoesquimo, una prova d’esquí de muntanya prevista per al pròxim 27 de març a la Vall de Núria, i l’Oncotriatló, que s’ha presentat avui.