Mor el Dr. Ramon M. Miralles Pi, president d’honor de la FECEC, Junts contra el Càncer

Avui compartim la trista notícia del decés del Dr. Ramon Maria Miralles Pi. Un adenocarcinoma de pulmó, diagnosticat el setembre del 2021, el va obligar a deixar la Presidència de la FECEC que va exercir entre els anys 2012 i 2021.

RMM01 copia

Durant el seu mandat, la Federació d’Entitats contra el Càncer (FECEC) va consolidar els seus programes d’actuació en l’àmbit de la divulgació-prevenció, el foment del voluntariat i, sobretot, l’etapa del després del càncer. També ha sumat esforços amb entitats com la Taula del Tercer Sector, l’European Cancer Leagues o la Plataforma de Organizaciones de Pacientes, i col·laborant amb grups de recerca, tot consolidant el seu rol de representació del col·lectiu.

Home de consens, mesurat i encertat, sabia escoltar de manera empàtica tot generant confiança, tranquil·litat i respecte. Va cohesionar tota la família de la FECEC, dirigint l’entitat tal com sovint es definia, com un director d’orquestra, deixant espai a cada music per tocar la seva part de la partitura.

Totes les persones que formen part de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, les entitats federades, la Junta Directiva, el Consell Assessor, l’equip tècnic, i els voluntaris volem traslladar el nostre condol a la seva família i amics. Avui, més que mai, volem recordar el seu llegat.

Tindrem present la seva bonhomia i el seu compromís amb la solidaritat i la missió de la FECEC: ser la plataforma d’unió de les entitats a Catalunya que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies; representar i acompanyar aquest moviment associatiu, per estar al seu servei; promoure la prevenció i divulgació de la malaltia i la sensibilització social; i incidir en la defensa dels drets, equitat i igualtat d’oportunitats de les persones amb càncer.

Gràcies, Ramon Maria. Descansa en pau.