Més del 46% de les dones amb càncer d’ovari sobreviu als cinc anys

El 46,4% de les dones amb càncer d’ovari sobreviu als cinc anys del diagnòstic de la malaltia, segons han informat aquest divendres en un comunicat l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la Conselleria de Salut en el marc del Dia Mundial del Càncer d’Ovari, que es va celebrar dilluns.

cancer

 

Segons dades de Salut, Catalunya diagnostica cada any 479 casos de càncer d’ovari, que és el cinquè tipus de càncer més freqüent en les dones i s’acostuma a diagnosticar generalment en estadis avançats perquè se sol confondre amb altres patologies benignes de l’abdomen.

El tractament sempre és amb cirurgia i quimioteràpia basada en la combinació de fàrmacs, però els estadis avançats tenen un risc elevat de presentar recidivas, per la qual cosa han de cercar-se estratègies per reduir el risc i poder augmentar la supervivència.

Una de les maneres d’aconseguir-ho és amb un estudi genètic que permet reorientar el tractament en cas de recaiguda, a més de ser una informació molt valuosa per a la resta de membres de la família en cas que es descobreixi que es tracta d’una mutació de tipus hereditària.