Més de 600 corredors se sumen a la III edició de l’Oncotrail

Més de 600 corredors participaran el proper 3 i 4 d’octubre en la tercera edició de l’Oncotrail, una cursa per equips de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb l’estreta col·laboració de l’Agrupació Excursionista i el Club Atlètic de Palafrugell. La proposta, que té un caire absolutament benèfic, es consolida any rere any i en aquesta tercera edició s’ha aconseguit doblar el nombre de participants respecte l’any anterior.

Oncotrail

Prop de 200 voluntaris faran possible aquesta nova edició de l’Oncotrail, que sota el lema Suma’t al repte proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell. El recorregut portarà els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres.

Els 78  equips que s’han inscrit a la cursa, formats per un mínim de 6 persones i un màxim de 8, hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores. Les bases de la cursa marquen que en tot moment hi ha d’haver com a mínim 4 integrants de l’equip  en marxa.  Tot i que no es tracta d’una cursa competitiva,  alguns dels equips inscrits estan formats per corredors d’elit com per exemple els germans Tina i Toti Bes o  Eugènia Miró,  que han fet seu el repte de sumar per una causa solidària.

Els corredors sortiran el dissabte a les 9 del matí de la plaça Nova de Palafrugell i l’arribada dels primers participants està prevista pel mateix dissabte cap a les 7 o les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà), on a partir de mitjanit hi haurà animació musical a càrrec d’Under Rabbit i Kostaldean.  Al llarg del recorregut, els corredors passaran per deu punts d’avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich, Sa Riera, Pals, Mas Serra, Mas Plaja, el km.7 de la carretera de la Ganga, Fitor i Vall-llobrega.

Cursa solidària

La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. En l’edició del 2014 es van recaptar 63.000 euros que s’han destinat a millorar les sales de diferents hospitals gironins on els malalts de càncer reben tractament de quimioteràpia i a finançar  la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, a més de a necessitats pròpies de la Fundació.

La recaptació d’aquest any es destinarà a finançar els serveis que la Fundació Oncolliga Girona ofereix per millorar les condicions de vida dels malalts, com ara sessions de fisioteràpia, drenatge limfàtic, serveis psicològics, etc.,  així com a cobrir les necessitats dels hospitals a les quals l’administració no pot arribar, com ara millorar les sales d’espera i altres espais destinats a les persones malaltes de càncer.  Un percentatge de la recaptació es tornarà a destinar a la investigació de la malaltia dins de l’ICO Girona.