Més de 200 persones participen a l’encesa d’espelmes amb motiu del dia mundial contra el càncer

L’acte organitzat per Fènix dissabte passat a la tarda amb motiu del dia mundial contra el càncer va aplegar més de dues-centes persones. A la plaça de la catedral es va realitzar una encesa simbòlica d’espelmes en record de les persones que han lluitat contra el càncer i també per donar força a aquelles que hi lluiten.

IMG_7707

L’encesa de les flames pretén evocar la unitat, la llum i l’esperança de totes aquelles persones que prenen consciència i es volen afegir a la lluita contra la malaltia.

Aquest acte, que ja forma part de l’agenda social de la ciutat, també va comptar amb la lectura d’un manifest. Anna Palau i Vilaseca va ser l’encarregada de llegir-lo. El manifest convidava a prendre consciència i a actuar individualment en cada un dels àmbits d’influència, ja sigui en l’entorn familiar, educatiu,social o laboral.

L’alcalde de la ciutat també va intervenir en l’acte i va mostrar el seu recolzament a les entitats que com Fènix dediquen esforços a treballar per la millora i el benestar de les persones que pateixen la malaltia. L’alcalde els va esperonar a continuar amb la tasca feta fins ara.

Finalment, l’Escola de Dansa de Solsona va tancar l’acte amb una actuació que posava en valor l’esforç, la coordinació i l’optimisme, elements que encaixen perfectament amb el missatge del dia mundial contra el càncer “Nosaltres podem. Jo puc”.