Menja sa i mou-te per prevenir el càncer

Menja sa i mou-te”. Aquest és el lema de la IX Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), que tindrà lloc del 2 al 9 d’octubre. La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) organitza aquesta activitat que persegueix conscienciar sobre la malaltia oncològica, així com de la importància d’implementar aquests dos hàbits per tenir una vida més saludable que ajuda a prevenir l’aparició del càncer. I més encara en moments com el que vivim de pandèmia.

La SECAPC té l’objectiu de sensibilitzar la població a adoptar estils de vida saludables seguint les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer per prevenir la malaltia, doncs l’Agència Internacional de Recerca en Càncer assenyala que fins al 50% dels càncers es poden prevenir amb un seguit d’hàbits saludables. La campanya es centra en 3 recomanacions: mantenir un pes saludable, fer activitat física diària durant mínim 30′ i seguir una alimentació saludable. Una alimentació rica en cereals integrals, llegums, fruita i verdura. Evitant begudes ensucrades i limitant consum d’aliments rics en greix i sucres.

El lema “Menja sa i mou-te!” resumeix aquestes recomanacions. I es que en la situació que estem vivint, els experts recomanen mantenir més que mai uns hàbits saludables per ajudar a afrontar adequadament la situació de crisis generada per la pandèmia.

Les activitats s’adapten a la nova normalitat

Les activitats de la SECAPC que ha organitzat arreu del territori per a totes les franges d’edat inclouen una combinació d’activitats presencials, directes online, i una adaptació de l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal a les aules. A continuació podeu veure la programació:

Calendari_butlleti

Els tallers, dirigits a un públic de totes les edats, tenen la finalitat d’oferir recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per seguir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats. Un d’ells serà en directe, a través de la plataforma zoom, el 8 d’octubre a les 18h i cal inscripció prèvia: https://forms.gle/q1aUKvGqabMHkKk46

L’Hort d’en Marçal a les aules, dirigit a nens de P5, enguany s’adapta a la situació generada per la pandèmia, per la qual cosa es desenvoluparà a l’aula. Mitjançant un vídeo amb els personatges de l’espectacle es treballen les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una broqueta de fruita junt amb un material pedagògic per treballar a l’aula. Aquesta activitat compta amb el suport de Supermercats Caprabo que ha donat tota la fruita per poder fer els tallers i la col·laboració dels voluntaris per fer arribar aquest material a les aules. Gairebé 1.000 infants de Catalunya es beneficiaran d’aquesta activitat.

Per altra banda, tindrem una connexió en directe amb la xef Ada Parellada, el dia 6 d’octubre a les 18h a través Instagram Live(@fececfederacio), per aprendre a confeccionar una recepta saludable i fàcil de cuinar. I la Carme Ruscalleda ens preparà una recepta que compartirem a les respectives xarxes socials.

A més, la SECAPC comptarà amb el suport tant de Betevé com la Xarxa de Televisions Locals, que difondran la campanya de manera online en els seus portals.

Amb el suport de:

 

Copia de logo dipsalut            diputacio-de-barcelona-logo-png-transparent (1)                 pla_director_oncologia                          logo-ajuntament-de-barcelona

novartis_logo_pos_rgb (1)          DiputacioLleida     GeneralitatDepartamentSalut

Amb la col·laboració:

Logo_laxarxa_2T_hori                                                                                               Logo Horizontal                                                                                      beteve-logo-brandemia