Membres de la ECL tracten a Barcelona com millorar el suport i la rehabilitació de pacients amb càncer

Una vintena de representants de 15 països d’entitats pertanyents a la European Cancer Leagues (ECL) van assistir el 21 i 22 de juny a la reunió del grup de treball ‘Patient Support Working Group’ (PSWG), organitzada a Barcelona.

La Fundació Enriqueta Villavecchia va acollir a la seva seu les jornades.
La Fundació Enriqueta Villavecchia va acollir a la seva seu les jornades.
ECL BCN
Membres de la ECL durant la visita a la Casa dels Xuclis d’AFANOC.

La millora del suport als pacients, l’elaboració d’un Atles conjunt sobre com es desenvolupen els programes de rehabilitació en els diferents països i la creació d’una iniciativa per consensuar el posicionament sobre l’accés als medicaments van ser els principals punts que va tractar el PSWG.

Josep Maria Borràs, director del Pla Director d’Oncologia i Anna Varderi, membre de la FECEC, van iniciar la sessió de treball del dia 21 donant la benvinguda als assistents.

El PSWG va dedicar la jornada del dia 21 a treballar sobre l’estructura i el contingut d’un Atles europeu per tractar els programes de rehabilitació de pacients que es desenvolupen en els diferents països. Aquest Atles es presentarà en el proper Congrés Mundial sobre el Càncer que tindrà lloc a París a finals d’octubre.

La sessió va anar acompanyada d’una prèvia exposició per part de la Dutch Cancer Society i de la Swiss Cancer Society, sobre els problemes que experimenten els pacients de càncer. Alhora, cada una de les entitats dels diferents països va poder compartir, també, les seves experiències sobre com estan duent a terme els seus respectius programes de rehabilitació.

Durant la sessió del dia 22 es va abordar el tema dels cuidadors i es va crear una Task Force per treballar un posicionament conjunt sobre l’accés als medicaments. La sessió va anar acompanyada d’una presentació a càrrec de Xipre i Flandes.

Així mateix les entitats catalanes adherides a la FECEC, van presentar tres projectes que duen a terme en l’àmbit de la rehabilitació i pal·liatius i van mostrar, en una visita sobre el terreny, els serveis d’acollida i suport a familiars amb nens malalts de càncer que ofereix La Casa dels Xuclis, gestionada per AFANOC.

La jornada del PSWG va acabar amb una visita a les instal·lacions modernistes de l’Hospital de Sant Pau, una de les institucions hospitalàries de referència més antigues d’Europa. Enguany, la FECEC, com a membre de la ECL, va esdevenir l’amfitriona d’aquestes jornades que van tenir lloc a la seu de la Fundació Enriqueta Villavecchia (Avinguda Sant Antoni Mª Claret 167).