L’Assemblea de la FECEC ha nomenat per unanimitat a Maria Assumpció Vilà com a nova presidenta de la federació. Vilà ha desenvolupat gairebé tota la seva trajectòria professional en el tercer sector. Des de 1978 i fins al 2010 ha estat vinculada a la lluita contra el càncer. Va ser una de les fundadores i gerent d’Oncolliga, secretària executiva i tècnica a l’Associació Espanyola Contra el Càncer i també va gestionar algunes àrees de voluntariat oncològic. Des de l’any 2010 i fins a l’octubre del 2021 ha sigut Síndica de Greuges de Barcelona.
Amb aquestes paraules Maria Assumpció Vilà s’estrena en el càrrec:
Amb molta il·lusió i responsabilitat, assumeixo el càrrec de presidenta de la FECEC. Ja vaig col·laborar amb la federació en els seus inicis, ara fa 20 anys. En aquell moment vaig compartir amb altres persones implicades la necessitat d’agrupar i treballar plegades totes les entitats catalanes que, des de diferents vessants, lluitàvem contra el càncer.
Els darrers onze anys la meva vida professional, però, s’ha dirigit en un altre camí, la defensa de la ciutadania de la ciutat de Barcelona. Ara, en acabar aquesta etapa com a síndica de greuges, torno allà on vaig fer gran part de la meva carrera professional i de voluntariat. De fet, des de l’any 1978 fins al 2010, la meva trajectòria va ser la lluita contra el càncer.
Arribo a la presidència de la FECEC arran de la marxa d’en Ramon M. Miralles, per motius de salut, i això m’entristeix. Ell és tot un exemple a seguir. Ha sabut portar la federació pel camí més encertat. Prenc el relleu amb la voluntat de continuar en la mateixa línia i encarar els reptes de futur amb energia i il·lusió.
Sens dubte, la unió fa la força. Per aquest motiu, és important remar plegades per obtenir millors resultats i acompanyar-nos en aquesta cursa contra la malaltia, que anirà evolucionant i fent camí, amb l’objectiu de donar l’atenció que es mereixen als malalts de càncer i als seus familiars. En aquest sentit, la FECEC continuarà vetllant per minimitzar l’impacte de la COVID-19 en els diagnòstics i l’atenció dels pacients oncològics, i també amb la voluntat de visibilitzar la problemàtica de les persones que han superat un càncer, sobretot a l’entorn laboral.
Necessito l’esforç de tothom, de totes les entitats i totes les persones, que formem aquesta gran família i que tenim un camí engrescador al davant. Us demano que m’acompanyeu en aquesta trajectòria tan estimulant i necessària per aconseguir el millor per una societat que ens necessita i que n’espera molt de nosaltres.
Gràcies.
Maria Assumpció Vilà