m4Social presenta apps per millorar l’atenció a les persones al Mobile World Congress

La Taula del Tercer Sector torna a participar en les activitats del programa oficial del Mobile World Congress el dijous 28 de febrer amb un espai per donar a conèixer projectes innovadors en l’àmbit social. Entre aquests, es presentarà ‘Voluntariapp’ una app creada pel Grup Alba, amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, que té com a objectiu posar en contacte persones voluntàries i entitats socials a través del mòbil.

mwc-300x169

m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula, comptarà amb un espai per donar a conèixer projectes innovadors en l’àmbit social. Es presentarà:

Voluntariapp

App creada pel Grup Alba, amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, que té com a objectiu posar en contacte persones voluntàries amb les necessitats de les entitats socials a través del mòbil. A través d’aquesta tecnologia col·laborativa es vol digitalitzar el procés de gestió del voluntariat i facilitar la feina a entitats socials de tot el territori.

Projecte Instant Network

App d’ajuda humanitària en zones de conflicte, catàstrofes naturals i suport als refugiats de la Fundació Vodafone. Aquest programa garanteix la connectivitat a persones en situació d’emergència, desplegant xarxes de telefonia en menys de 40 minuts. El ponent internacional, Oisin Walton, explicarà què succeeix des que s’arriba a un lloc enmig d’una emergència i com cal cercar solucions innovadores (en temps i recursos) que donin resposta a unes necessitats molt específiques i immediates que es produeixen en aquestes circumstàncies.

Apps Ease Touch, Ease Mouse i Ease Joystick

La Fundació ASPACE Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) presentaran aquests tres aplicatius que garanteixen l’accessibilitat digital a persones amb dificultats motrius.

Ease Touch aconsegueix que la pantalla tàctil d’un sistema Android respongui adequadament a les possibilitats motrius de la persona permetent elaborar gestos com, per exemple, pessigar per a fer zoom, arrossegar amb precisió, etc.

Ease Mouse permet estendre la funcionalitat del punter del mouse d’Android perquè puguin ser executats els gestos més habituals, com arrossegar, pessigar o accedir als botons de sistema.

Ease Joystick permet  controlar el mòbil a través de dispositius de jocs com per exemple els joystiks.

A banda de les apps, també es presentarà els projectes que s’han portat a terme durant el curs d’Agents d’Innovació de m4Social i que cerquen maneres innovadores de donar resposta a reptes, com la diversificació de les fonts de finançament, la gestió i captació de voluntariat o l’agilització dels processos interns de les organitzacions.

A més, partners de m4Social, com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bancària ‘la Caixa’, també donaran a conèixer iniciatives digitals aplicades en l’àmbit social.

Programa m4Social al MWC 2019