L’OMS recomana les proves d’ADN com primera elecció per a detectar el càncer de coll uterí

“Les proves d’ADN per al virus del papil·loma humà (VPH) són més efectives que els mètodes de detecció d’ús comú per a detectar i prevenir el coll de càncer uterí”, assenyalen des de l’OMS

cervix-scaled

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llançat unes directrius en les quals recomana les proves d’ADN per al virus del papil·loma humà com a mètode de detecció de primera elecció per a la prevenció del càncer de coll uterí, començant a l’edat de 30 anys, amb proves regulars cada 5 a 10 anys.

“Les proves d’ADN per al virus del papil·loma humà (VPH) són més efectives que els mètodes de detecció d’ús comú en l’actualitat destinats a detectar i prevenir el càncer de coll uterí, una de les principals causes de mort entre les dones a tot el món”.

Així ho assenyala l’OMS Europea, després de la publicació de la ‘Guia de l’OMS per al cribatge i el tractament de les lesions precanceroses del coll uterí per a la prevenció del càncer de coll uterí’.
En 2020, més de 600 000 dones van ser diagnosticades amb càncer de coll uterí a tot el món i al voltant de 342 000 dones van morir a causa de la malaltia. A la Regió d’Europa de l’OMS, cada any moren 30 000 dones de càncer de coll uterí.