Lliurament del XXIX Premi Voluntariat 2022

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya va lliurar ahir el XXIX Premi Voluntariat 2022 al recinte modernista de Sant Pau. L’entitat ECOM es va endur el primer premi pel seu projecte ‘Voluntariat sense barreres’.

image2

El segon i tercer premis van ser per AFAMMCA (Voluntàriament) i ACIDH (Voluntariat sense límits) respectivament. Els tres projectes van ser escollits per un jurat d’entre 25 presentats.

El director general d’Acció Cívica, Xavier Godás, encarregat de donar la benvinguda a les persones assistents, va destacar que el premi reconeix la contribució decisiva i fonamental, d’ajudar als altres, que protagonitzen les persones voluntàries.

El Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va cloure l’acte destacant que “el que legítima el tercer sector com un actor rellevant és sobretot que darrere hi ha milers de persones voluntàries. El Govern necessita la força del voluntariat”, va destacar, i va apel·lar al valor revolucionari de la fraternitat.

En l’acte també van intervenir una representant d’AIS Ajuda a la Infància Sense Recursos, entitat guanyadora del Premi Voluntariat 2021. La companyia professional POT-Teatre de FEMAREC, formada íntegrament per persones amb discapacitat, va ser l’encarregada de les actuacions musicals. A més, persones voluntàries han explicat com van començar a fer aquesta tasca i com els aporta “energia i alegria”.

A l’acte també hi van assistir el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March; el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich; la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol; i la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons i Vilarasau.