L’ICO posa en marxa un projecte de telemedicina per al seguiment de pacients

L’ICO ha engegat un projecte de telemedicina, denominat e-tICO, per al seguiment i control de determinats pacients de càncer. L’objectiu és monitoritzar de forma remota durant un període d’uns sis mesos malalts en tractament amb quimioteràpia i/o radioteràpia.

telemedicina

Durant aquests tractaments cal fer un seguiment de determinats paràmetres fisiològics per controlar el procés de recuperació. Amb l’e-tICO, que s’iniciarà amb una prova pilot de 25 malalts de càncer de cap i coll de l’ICO L’Hospitalet, els pacients disposaran a casa seva d’un aparell de pressió arterial, temperatura corporal i de freqüència cardíaca connectats a una ‘tablet’ que enviarà les dades a l’ICO.

La monitorització a distància millorarà l’accessibilitat i la qualitat de vida del pacient i els seus familiars, ja que reduirà els trasllats per fer determinades visites de control. Així mateix, també millorarà el control del malalt, ja que permetrà detectar possibles problemes o alteracions de manera precoç. En aquests casos, els pacients rebran una resposta ràpida per part de l’hospital. Un cop s’obtinguin els resultats de la prova pilot es valorarà la seva expansió a diferents serveis i patologies dels centres ICO.

El e-tICO es posa en marxa a través de la plataforma de Gestió Remota de Pacients Crònics de Telefónica i ha estat possible gràcies als recursos econòmics obtinguts en el sopar solidari que cada any organitza Caves Vallformosa, dins el marc de l’acord de Responsabilitat Social Corporativa que van signar les dues entitats l’any 2007.