L’ICO inicia una campanya de micromecenatge per al tractament psicològic dels malalts de càncer

L’ICO ha posat en marxa una campanya de micromecenatge. L’objectiu és finançar un projecte de recerca per avaluar l’efectivitat d’una comunitat de suport psicosocial i de grups de tractament psicològic online per a pacients amb càncer. La campanya, que es realitza a través de la plataforma Precipita aspira a recollir entre 5.000 i 25.000 euros abans de finals de març.

mecentage
La necessitat d’un tractament psicològic després de la malaltia

Malgrat haver superat un càncer, algunes pacients mantenen malestar emocional en forma d’ansietat, estrès o depressió com a conseqüència de:

-Sentiment de fragilitat, por a que torni a aparèixer la malaltia.
-Seqüeles físiques de la malaltia i els tractaments: cansament, dolor, problemes cognitius…
-Problemes en la reincorporació a la feina.
-Problemes en les relacions personals: sentiment d’incomprensió.
-Voluntat de canviar coses de la vida ara que l’han vist amenaçada.

El tractament psicològic ha demostrat que disminueix el malestar emocional, millora la qualitat de vida, facilita la reincorporació laboral i redueix i endarrereix les recaigudes de la malaltia. No obstant això, només un 5-10% dels pacients que necessiten un tractament psicològic de qualitat el reben.

Davant d’aquesta situació, l’ICO va iniciar fa deu anys, i de manera pionera, sessions presencials de tractament grupal conduïdes per un psicooncòleg adreçades a supervivents de càncer amb dificultats moderades o greus d’adaptació un cop havien finalitzat els tractaments oncològics.

Una comunitat de suport psicosocial online pionera

Recentment, l’ICO ha presentat la primera comunitat de suport psicosocial online de càncer desenvolupada conjuntament amb el Departament de Salut.

És una xarxa social privada formada per pacients i professionals. Entre d’altres, ofereix la possibilitat de realitzar els tractaments psicològics grupals online, per multivideoconferència, sense haver de venir a l’hospital i amb total garantia de confidencialitat i seguretat. Aquesta es planteja com una alternativa més barata i accessible als tractaments presencials.

Amb la campanya de micromecenatge, es vol avaluar l’efectivitat de la comunitat de suport psicosocial i dels grups de tractament psicològic online, així com disposar de materials tecnològics de préstec per a usuaris sense recursos

Trobareu tota la informació a l’enllaç:

http://www.precipita.es/proyecto/tratamiento-psicologico-online-para-pacientes-con-cancer.html