L’ICO i l’HUB reben l’acreditació CSUR com a centre de referència en dos tipus específics de tumors

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha reconegut l’Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Universitari de Bellvitge com a centres de referència de l’estat espanyol en els tumors germinals de risc alt i intermedi i resistents a la quimioteràpia de primera línia en adults i els sarcomes i altres tumors múscul-esquelètics en adults.

quimioterapia_1

Els centres, serveis i unitats de referència (CSUR) del Sistema Nacional de Salut (SNS) tenen com a objectiu garantir l’equitat en l’accés a una atenció sanitària de qualitat, segura i eficient a les persones amb patologies que, per les seves característiques, necessiten cures d’alt nivell d’especialització.

Aquests centres són una de les eines del Ministeri de Sanitat i Política Social (MSPS) en col·laboració amb les comunitats autònomes, per avançar en la cohesió del Sistema Nacional de Salut i perquè tota la població tingui les mateixes oportunitats d’accedir a les prestacions. Els criteris de designació de CSUR es defineixen a partir de grups d’experts que es designen adhoc per a cada procediment, i que compten amb representació a les diferents comunitats autònomes.