L’ICO coordina un projecte pilot per sensibilitzar i potenciar els hàbits saludables de persones supervivents en càncer

activitat-fisica-210608.jpg_2104194538Quinze persones supervivents de càncer participaran en un projecte pilot de pràctica d’exercici físic que permetrà identificar quines són les barreres amb les quals es troben i les eines per superar-les. Es tracta d’un projecte pilot que posen en marxa l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, amb la col·laboració del Servei de Salut municipal i les àrees d’Urbanisme, Esports i Innovació de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El projecte el coordinen i supervisen la Paula Jakszyn —de la Unitat de Nutrició de Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)— i Jordi Vilaró —de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna.

Els participants realitzaran activitats físiques en quatre jornades que es faran en horari matinal, d’11 a 12.30 h, a Torre Barrina (9 i 30 de juny), al Poliesportiu Municipal Fum d’Estampa (16 de juny), al Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano i a l’entorn de l’ermita de Bellvitge (22 de juny).

D’aquestes trobades actives amb supervivents de càncer es deixarà un testimoni documental audiovisual per donar continuïtat a aquest nou projecte, que s’espera que agafi un nou impuls amb l’organització de futures activitats amb la comunitat, pacients i professionals i amb la sol·licitud de beques d’investigació.

Per la investigadora sènior de la Unitat de Nutrició de Càncer de l’ICO l’Hospitalet, Paula Jakszyn, “l’objectiu d’aquesta nova experiència és poder conèixer, de la mà dels mateixos pacients, quines són les seves barreres i motivacions per practicar esport així com poder-los-hi explicar la importància de mantenir-se actius”. Les conclusions que es puguin extreure seran cabdals a l’hora de poder organitzar futures accions per als pacients, “ja que es podran adaptar les activitats a les seves necessitats i es podrà pensar en solucions compartides tenint en compte aspectes tan importants com la motivació i les barreres personals a l’hora de mantenir-se actius”, afegeix Jakszyn.