L’ICO Badalona posa en marxa una nova Unitat Funcional de Tumors Urològics

L’ICO Badalona, juntament amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, va posar en marxa el passat 9 de desembre la nova Unitat Funcional de Tumors Urològics (UFTU). Aquesta nova unitat, que està coordinada per Òscar Buisan del Servei d’Urologia de l’HUGTiP, està format per professionals dels serveis d’Urologia, d’Oncologia Mèdica, d’Oncologia Radioteràpica, de Cures Pal·liatives i d’Infermeria que s’encarreguen de la valoració dels pacients amb aquest tipus de patologia.

200108-Unitat-funcional-tumors-urologics.jpg_2104194538

La posada en marxa d’aquesta unitat millorarà l’atenció dels pacients amb tumors urològics, facilitant els circuits pel diagnòstic i tractament, millorant la valoració multidisciplinària i permetent una atenció continuada dels pacients. Les visites d’aquesta nova UUFF es realitzen els dilluns en pacients amb patologies de càncer de bufeta i càncer de pròstata avançat.

Què són les Unitats Funcionals?
Les Unitats Funcionals són un tipus d’organització que permet l’abordatge integral dels pacients. Diversos especialistes treballen en un espai físic comú i prenen una decisió conjunta sobre la manera de procedir. Aquest abordatge multidisciplinari i la immediatesa permeten escurçar els intervals diagnòstics i terapèutics i millorar els resultats clínics.