L’hospital d’Olot ja fa tractaments oncològics

L’hospital de dia oncològic de l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ha realitzat durant el primer any de funcionament un total de 96 tractaments oncològics i prop de 300 sessions d’hospital dia.

Fotos primer aniversari hospital d'Olot.
Fotos primer aniversari hospital d’Olot.

Es tracta de tractaments de seguiment d’hematologia i algun cas d’oncologia. L’inici d’aquesta activitat ha estat lent i progressiu amb l’objectiu de consolidar tot el pla de treball i circuits i de completar la implantació del programa informàtic de l’Institut Català d’Oncologia, que és qui dóna aquest servei a l’hospital d’Olot.

Aquest programa garanteix la traçabilitat dels fàrmacs des del moment de la prescripció per part del metge fins a l’administració al pacient, passant per tot el procés. Així mateix, s’han incorporat equipaments tecnològics de suport a la farmàcia i a l’àrea d’hospital de dia, que és l’espai on s’apliquen els tractaments.

Aquesta prestació evita desplaçaments a Girona dels pacients i dels seus acompanyants i també representa un canvi per a tots els professionals del centre, ja que les urgències o algunes complicacions s’atenen a l’hospital, sense necessitat de desplaçament.

Està previst que es facin unes 900 sessions l’any –entre tractaments i activitats relacionades– de determinats tipus de càncers de mama i còlon, així com mielomes i alguns tipus de limfomes.