L’hospital de Sant Joan de Déu crea la unitat de medicina integrativa en l’àmbit de l’oncologia

El projecte, que va veure la llum el passat mes de setembre, ha estat llargament esperat donada la  necessitat de regularitzar la coordinació de les activitats de medicina complementària que es realitzen en aquest centre.

72924695_10157799213527340_8372787152957734912_n

Es tracta de conèixer les necessitats de cada pacient i buscar la teràpia que pugui ser més útil en cada situació. Les tècniques que s’estan oferint des de fa molts anys són: reflexoteràpia, musicoteràpia, artteràpia, pallassos, suport emocional, etc.

Tots els professionals que desenvolupen aquestes activitats estan vinculats a entitats, que com l’AFANOC, tenen convenis de col·laboració amb l’hospital.

La Dra. Esther Martínez,  pediatra i especialista en acupuntura i aromateràpia, forma part de l’equip mèdic present a les sessions clíniques d’oncologia per conèixer i intercanviar tota la informació sobre l’evolució clínica de cada pacient, ella serà qui coordinarà aquests professionals per organitzar la feina.

L’AFANOC ha estat la primera entitat que s’ha incorporat al equip de treball de la Unitat, amb els seus professionals reflexòlegs, que coordinats per la Dra. Bibiana Carrasco, estan en contacte permanent amb la Dra. Martínez, per conèixer les prioritats de tractament en cada moment i així optimitzar el servei i no sobre-dosificar als nens i nenes.

A més, la Dra. Carrasco, està preparant una nova  incorporació amb un equip de massatge oncològic, que formaria part de l’equip de professionals que l’AFANOC posa a disposició per ampliar l’assistència als nens ingressats amb aquesta tècnica. Aquests massatgistes estan formats específicament per tractar pacient oncològics, en aquesta nova disciplina creada per la oncòloga australiana Eleanor Oyston.

La creació d’aquesta Unitat de Medicina Integrativa en un hospital de referència, és una gran notícia, ja que funcionarà com a unitat pionera i els pacients es beneficiaran d’aquets serveis complementaris que l’ajudaran a tenir millor qualitat de vida al llarg del procés oncològic.