L’exercici físic augmenta la qualitat de vida i la supervivència

El Dr. Jordi Alfaro, oncòleg del departament d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de Terrassa, és especialista en la millora en la qualitat de vida dels pacients amb exercici físic i esport. En la conferència organitzada el passat 10 de març per Oncolliga al Club de Tennis Sabadell, va ressaltar la importància de l’exercici físic i la pràctica de l’esport, tant com a factor de prevenció del càncer com a ajuda durant el tractament.

Conf_JordiAlfaro_100316_3

En la seva interessant intervenció va recomanar l‘activitat física regular. També és recomanable pels pacients, amb la supervisió d’un oncòleg. Aquesta activitat física, que consisteix en exercicis de resistència, de tonificació i estiraments, amb estudis científics que ho avalen, redueix la fatiga, l’ansietat, la depressió i la recaiguda; i augmenta la qualitat de vida, la supervivència, i el retorn a la vida social i laboral.

ONCOLLIGA té per finalitat l’atenció psico-social a la persona diagnosticada d’una malaltia oncològica i a la seva família durant tot el procés de la malaltia, alhora que realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació.