Les entitats de la FECEC promouen activitats pel Dia Mundial contra el Càncer

En motiu del Dia Mundial contra el Càncer, el 4 de febrer, les entitats adherides a la FECEC organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització i conscienciació sobre el càncer i per recaptar fons a favor de la lluita contra aquesta malaltia.

Dia Mundial contra el càncer és a les teves mans

L’Associació Fènix, dóna suport cada any a la iniciativa que la Unió Internacional contra el Càncer, du a terme amb la finalitat  de informar i conscienciar a la població sobre el càncer i la necessitat de prendre  mesures de prevenció. La convocatòria d’aquesta entitat és dissabte dia 31 de gener a les 18h a la plaça major de Solsona, amb una concentració d’espelmes, en un acte simbòlic de la lluita contra aquesta malaltia.

Oncolliga Barcelona organitza del 2 al 7 de febrer la I Setmana Oncològica de Premià de Dalt. La inauguració serà el dia 2 amb un col·loqui de presentació de la setmana i la xerrada “El càncer a la literatura”. Serà a les 19.00 hores a la Biblioteca Jaume Perich i Escala, Riera de Sant Pere,88. Aquí teniu el cartell del programa de totes les activitats previstes durant la Setmana Oncològica.

Osona Contra el Càncer, també organitza el 4 de febrer, a les 17h a la Biblioteca de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, una presentació a totes les Juntes Locals de la Comarca, de la nova “Campanya de prevenció de càncer de còlon i recte”, a càrrec del Dr.Eduard Batiste-Alentorn, vicepresident de l’Associació, i del Sr.Joan Parareda, del Club Rotary Osona.

La Fundació Roses contra el Càncer farà, el dia 4 de febrer, a les 20 h, al Teatre Municipal de Roses l’acte del Dia Mundial Contra el Càncer sota el nom: “Donem llum a l’esperança” que consistirà en una encesa d’espelmes, lectura de textos i Música.

Oncolliga Girona té previst diverses activitats:

El dia 1 de febrer tindrà lloc la cursa popular RUN 4 CÀNCER, la primera cursa que es fa a la província de Girona a favor de la lluita contra el càncer. Aquest esdeveniment esportiu es farà a set llocs diferents de la província: Salt, Palafrugell, La Jonquera, Porqueres/Banyoles, Olot, Planoles i Santa Coloma de Farners. Una manera diferent i alhora saludable de recaptar fons per ajudar al malalt de càncer i als seus familiars.

El dia 4, aquesta entitat també ha programat la Conferència: ‘L’activitat física i la dieta desprès del càncer’. La xerrada serà presentada pel Dr. Joan Brunet. Cap del servei d’Oncologia Mèdica ICO-Girona i anirà a  càrrec: de la Dra. Sònia del Barco. Oncòloga de l’ICO-Girona. A la conferència es presentarà l’estudi sobre càncer de mama i hàbits saludables de l’ICO-Girona. Serà a 19.30 hores a la Casa de Cultura de Girona.

L’altre activitat d’Oncolliga Girona serà el dia 7 de febrer. Un any més, l’entitat celebrarà la tradicional Oncoesquiada. Per inscripcions cal dirigir-se a la pag. Web www.oncolligagirona.cat, en el lloc prèviament assenyalat, O a l’agenda de la mateixa pàgina web.

La FECEC ha posat en marxa juntament amb la cadena de supermercats Condis la campanya ‘Posem-li pebrots al càncer’. Aquesta campanya es desenvoluparà el dies 6-7 de febrer en els més de 360 establiments de Condis que hi ha a Catalunya,  i té com a  objectiu  solidaritzar-se amb les persones que pateixen la malaltiadifondre la tasca de suport i ajuda de les entitats federades i aconseguir diners per desenvolupar els projectes d’atenció als malalts de càncer i les seves famílies.

Onco Cardedeu i Baix Montsenyorganitza el 8 de febrer la Marxa popular a favor de la lluita contra el càncer. La sortida serà a les 9.00h a la pista coberta del parc Pompeu Fabra i hi haurà un obsequi pels participants i sorteig al final de la marxa.. El preu de la inscripció en adults és de 9€ i els nens de 6€.

És a les teves mans!  Participa-hi!