Les entitats de la FECEC organitzen activitats pel Dia Mundial del Càncer de Mama 2016

En motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, el 19 d’octubre, les entitats adherides a la FECEC organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització i conscienciació sobre el càncer i per recaptar fons a favor de la lluita contra aquesta malaltia.  Les activitats s’organitzen entre el 16 i el 19 d’octubre.

A més a més, com ja és tradicional, el dimarts 18 d’octubre tindrà lloc l’acte d’encesa de llums de la façana principal de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte serà a les vuit del vespre i s’iniciarà amb la lectura del manifest a la plaça Sant Jaume on hi seran presents Oncolliga i el Grup Àgata.

cancer-mama

Pel que fa a les entitats, Osona contra el Càncer ofereix el proper dia 16 d’octubre, a les 11h., juntament amb el “Club Atlètic Vic” una Matinal d’Atletisme a les instal·lacions del Club Atlètic Vic (Zona Esportiva).

La Fundació Roses contra el Càncer  organitza el dia 19, la conferència la “Reconstrucció mamària. On estem i a on anem?” a càrrec del Dr. Oscar Huc, Cap del Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora de la província de Girona. La conferència serà a les 20h, al Teatre Municipal de Roses.

Així mateix, la Fundació també organitza el dia 16 la Jornada Benèfica contra el Càncer de Mama. Durant tot el dia, es faran activitats com pàdel, ioga, etc… i els beneficis aniran a favor de la fundació. La Jornada tindrà lloc al Club Tennis de Roses de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Així mateix la Fundació Lliga catalana d’Ajuda Oncològica, Oncolliga, organitza tota una sèrie d’activitats:

 • Diumenge 16 d’octubre, de 10 a 14 hores, Mercat Solidari a la Plaça del Mercat Central, de Sabadell i enlairament de globus amb desitjos i encesa d’espelmes.
 • Dilluns 17 d’octubre, a les 20 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera: Adolescència: hàbits i comportaments, a càrrec de Carme Vila, psicòloga,Anna Soriano, pediatra i Montse Arboix, infermera.
 • Dimarts 18 d’octubre, a les 20 h. participació en l’encesa de la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Dimecres 19 d’octubre, a les 18 h. a la seu Oncolliga Terrassa, c/ Salmeron, 100: Prevenció del càncer de mama amb una vida saludable, a càrrec de la Dra. Àngels Arcusa, cap el servei d’oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa.
 • Dimecres 19 d’octubre, a les 19 h. a la Sala Ramón y Cajal, del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona: Beneficis de l’exercici físic en la prevenció i tractament del pacients oncològic, a càrrec de la Dra. Roser Bausà, metgessa de l’esport de l’Hospital Municipal de Badalona i del treball a l’Hospital de Sant Pau.
 • Dimecres 19 d’octubre, a les 19 h., al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell, Actualització dels tractaments del càncer de mama, a càrrec del Dr. Ramón Florensa coordinador i les Dres. Sandra Medina i Sílvia Martinez membres de la Unitat de Patologia Mamària del Consorci Sanitari Parc Taulí.
 • Divendres 21 d’octubre, de 17 a 20 h., a la Plaça Vella de Terrassa, activitats lúdiques.
 • Diumenge 23 d’octubre, a les 10 h., al Parc dels Catalans de Terrassa, 3a Cursa de les dones, a favor d’Oncolliga, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa.

Vilassar de dalt Contra el Càncer organitza el dia 14 la taula rodona “Un càncer de mama un treball en equip. La xerrada tindrà lloc a la sala d’exposicions La Massa de Vilassar de Dalt a les 20:00 hores.

La mateixa entitat organitza el dia 15 el concert de Gospel solidari a càrrec del grup The Gospel viu Choir al teatre La Massa a les 21 hores.

Oncolliga Girona té prevists les següents activitats:

 • El dia 19, a les 17.00 hores organitza un gran llaç humà per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama a la Plaça Santaló de Girona. A més, des de les 11 del matí hi haurà una parada de Mimosa a la plaça on es podrá adquirir el braçalet de la diada.
 • El dia 19 a les 19.00 hores, en col·laboració amb ICO Girona, organitza la conferència – Xerrada: Nous temps per al càncer de mama. Del perfil genètic al suport online a l’Hotel Carlemany. L’acte serà presentat pel Dr. Joan Brunet, cap del Servei d’Oncologia Mèdia d’ICO Girona i els ponents seran la Dra. Gemma Viñas, oncòloga d’ICO Girona, i Cristian Ochoa Arnedo, psicooncòleg d’ICO Hospitalet. Modera Ana Maria Moral, psicooncòloga d’ICO Girona.
 • El mateix dia 19 la delegació de Quart d’Oncolliga Girona a les 20.00 hores organtiza una altra xerrada amb el títol: ‘El càncer en la dona, què n’hem de saber?’, juntament amb l’Associació de Dones de Quart. La xerrada anirà a càrrec de la Dra. Maria Pilar Barretina, especialista en oncologia mèdia a l’ICO Girona. Es farà a la Sala de Lectura Miquel Pairolí de Quart.

El Grup Àgata prepara l’esdeveniment, que tindrà lloc el 19 d’octubre a les 11 h a les Piscines Municipals Bernat Picornell de Montjuïc (Avinguda Miramar, 31). L’activitat consistirà en una masterclass de Zumba solidària i la recaptació anirà destinada a aquesta organització.Es tracta d’una activitat oberta a tothom, abonats i no abonats. Les entrades ja están a la venda al preu de 5 euros.

A les 11.00 hores del matí hi haurà COUNTRY a les 14.00 hores ACRO IOGA per treballa l’equilibri mitjançant el ioga i fusionar-ho amb senzilles acrobàcies i a les 18.00 hores CANGOO FITNESS. A més, hi haurà material solidari (samarretes, motxilles, bidons i polseres), una altra manera de contribuir en una causa que cada cop afecta a més dones.

El grup Àgata també tindrà punts d’informació al llarg de tot el dia a l’hospital del Mar, Sant Pau, Vall d’hebron, CM Teknon, al centre Eurofitness, al Mercat del ninot de Barcelona i a la mateixa seu de l’entitat.

L’entitat Onco Cardedeu Baix Montseny instal·larà durant tot el dia 19 taules informatives per sensibilitzar la població sobre el càncer de mama.

En la mateixa línia, la FECEC, junts contra el Càncer, juntament amb la Fundació DiR organitza la jornada ‘Dones d’aigua’ el 22 d’octubre. És una acció oberta a tothom que es portarà a terme a partir de les 10:30 hores a la piscina de DiR Diagonal, on les protagonistes seran totes aquelles dones que han patit o pateixen un càncer de mama.

Al llarg de tot el matí i fins les 14:00 hores es combinaran diferents activitats relacionades amb el ioga, l’aquagym o xerrades informatives acompanyades per un brunch, aprofitant l’espai aquàtic i els jardins de DiR Diagonal.

Per participar en aquesta activitat cal fer una aportació de 15€ que aniran destinats íntegrament a la FECEC.