Les entitats de la FECEC organitzen activitats pel Dia Mundial contra el Càncer de Mama

En motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, el 19 d’octubre, les entitats adherides a la FECEC organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització i conscienciació sobre el càncer i per recaptar fons a favor de la lluita contra aquesta malaltia.  Les activitats s’organitzen entre el 16 i el 19 d’octubre.

A més a més, com ja és tradicional, el diumenge 18 d’octubre tindrà lloc l’acte d’encesa de llums de la façana principal de l’Ajuntament de Barcelona. Serà a les vuit del vespre, a la plaça Sant Jaume i hi seran presents Oncolliga i el Grup Agata.

cancer mama

Pel que fa a les entitats, Osona contra el Càncer ofereix el proper dia 16 d’octubre, dos actes: Un tindrà lloc a la Sala Marià Vila d’Abadal de l’edifici “El Sucre” de Vic, a 2/4 de 8 del vespre. Serà la conferència a càrrec del Sr. Eduard Sadurní, amb el títol: “Superem el càncer”. L’altre serà al Recinte Firal “El Sucre”, a les 9 del vespre i consistirà en un Sopar a benefici d’Osona Contra el Càncer. Durant el sopar es farà el sorteig dels obsequis oferts per diverses  cases comercials.

Així mateix les corresponents delegacions d’Oncolliga, organitzen tota una sèrie d’activitats pel dia mundial contra el càncer de mama:

 • Oncolliga Barcelona ofereix divendres, 16 d’octubre, a les 19 hores, la Conferència ‘Suport nutricional al tractament oncològic’ a càrrec d’Olga Novau, nutricionista oncològica. L’acte tindrà lloc a la Sala Àmbit Cultural, El Corte Inglés Portal de l’Angel
 • Oncolliga Calella el 19 d’octubre vestirà el far de color rosa i a les 17:30 hores, a la Cooperativa l’Amistat s’impartirà la conferència ‘Gestionar les emocions de manera positiva’ amb el coach, David Domínguez.
 • Oncolliga Rellinars ofereix diumenge 18 d’octubre, de 10 a 14 hores una Taula informativa amb la participació de voluntaris:
 • A la Plaça 11 de Setembre
 • Al Poliesportiu
 • I guardioles mòbils
 • Oncolliga Sabadell organitza diumenge 18 d’octubre de 10 a 14 hores un Mercat Solidari a la Plaça del Mercat Central, davant l’antiga Biblioteca de Caixa Sabadell. També hi haurà una taula informativa amb la participació de voluntaris i professionals experts de la salut, enceses d’espelmes des del cor, taller per a infants , adolescents i grans “vivències i desitjos”, i enlairament de globus.
 • Oncolliga Sant Cugat té previst divendres, 16 d’octubre, de 17 a 21 hores a la Plaça del Quatre cantons una taula informativa amb la participació de voluntaris.
 • Oncolliga terrassa oferirà divendres 16 d’octubre, de 11 a 14 hores, al Mercat de la Independència i al Mercat Municipal Sant Pere un punt d’informació sobre el Dia Internacional del Càncer de Mama, amb la col·laboració de voluntaris d’Oncolliga. La mateixa delegació organitza el dia 16 de 7 a 20 hores, a la Plaça Vella, taules informatives amb la participació de voluntaris i professionals experts de la salut, Sessió de Tai Txi – Txi Kung, obert a tothom, a càrrec de Francesc Sànchez, Globus pels més petits, actuació del grup de Geganters i de la Colla de Grallers de Vacarisses, encesa d’espelmes “Posem llum a la vida” i enlairament de globus. Pel dilluns 19 d’octubre a les 18 hores, al carrer Salmeron dOncolliga terrassa hi haurà la conferència: “Com actuar envers la família amb un càncer de mama“, a càrrec del Dr. Israel Blanco, ginecòleg de la Unitat de Patologia Mamària de l’HUMT.

La Fundació Roses contra el Càncer imparteix la conferència la “Importància del Cribatge en la detecció precoç del càncer de mama” el dilluns 19 d’octubre a càrrec del Dr. Fernando Naranjo, la Dra. Laura Romero i la Dra. María del Nuevo García. Tots ells metges del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Figueres. La conferencia será a les 20h, al Teatre Municipal de Roses.

Així mateix, la Fundació també organitza el dia 17 la Jornada Benèfica contra el càncer de mama titulada “Guanyem la partida” al Club Tennis de Roses de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores amb un donatiu a favor d el’entitat de 15€ (amb una Samarreta de regal)

Les inscripcions es poden fer al club de tennis (T.631 35 91 87 / Fundació Roses Contra el Càncer, 972 15 12 95 o al web:http://goo.gl/forms/pjwcpCriTD

El Grup Àgata prepara l’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 17 d’octubre a les 11 h a les Piscines Municipals de Montjuïc (Avinguda Miramar, 31). L’activitat consistirà en una masterclass de Zumba solidària i la recaptació anirà destinada a aquesta organització.Es tracta d’una activitat oberta a tothom, abonats i no abonats. Les entrades ja están a la venda al preu de 5 euros.

L’entitat Vilassar de dalt Contra el Càncer organitza el dia 16 la conferència “El càncer de mama en l’actualitat” a càrrec del Dr. Pau Carabias Messeguer. La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca can Manyer a les 19:15 hores.

La mateixa entitat organitza el dia 17 el concert solidari a càrrec del grup In Crescendo al teatre La Massa a les 21 hores.

Oncolliga Girona i les seves corresponents delegacions tenen previst diverses activitats:

 • La delegació d’Oncolliga a Sant Feliu de Guíxols prepara la caminada contra el càncer de mama amb el Centre Excursionista Montclar. Se sortirà a les 09.00, de la plaça del Monestir. A més a més, el dia 19 organiza la xerrada titulada “Les aventures del càncer” a les 20 hores a la Casa Irla.
 • Per altra banda, el 18 d’octubre, la delegació de Salt organitza la 11a edició del dinar solidari, a partir de les 14.00 h. a la Pista Poliesportiva. En el decurs del dinar es durà a terme una subhasta de coques i pastissos de Les Cuineres de Salt. Al finalitzar es farà un sorteig de regals a partir de la venda de tires numerades. El preu dels tiquets és de 12 euros adults i 10 euros infants.
 • El mateix dia El Gremi de Perruquers de la Garrotxa organitza una pentinada solidària en benefici de la Fundació Oncolliga Girona. A canvi d’un donatiu, us podreu pentinar o tallar els cabells. Tot el matí, de 10 a 14 h.
 • La delegació de Peralada i Vilanova de la Muga organitzen una passejada popular el proper 18 d’octubre. L’itinerari és apte per a totes les edats i hi haurà esmorzar a la tornada. La sortida tindrà lloc a les 9 del matí, davant del Cafè del Centre de Peralada. La inscripció a la caminada és gratuïta per als nens; els adults han de pagar 5 euros que aniran en benefici de l’Oncolliga.
 • Pel dia 19 d’octubre, Oncolliga Girona, com cada any, amb motiu d’aquesta efemèride fa la xerrada “Sexualitat i Fertilitat” que tindrà lloc a l’ Hotel Carlemany Girona a les 7 de la tarda. L’acte serà presentat pel Dr. Joan Brunet, cap del Servei d’Oncologia Mèdica, ICO Girona, i la psicooncòloga Ana Maria Moral en serà la moderadora. Les ponents seran la Dra. Gemma Viñas, oncòloga de l’ICO Girona, i la Dra. Cristina Pallí, psicòloga.

L’entitat Onco Cardedeu Baix Montseny organitza pel dia 19 d’octubre de 2015 a les 18:00, la xerrada “parlem sobre la prevenció del cáncer” a càrrec de l’infermera Elvira Garcia. La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca Municipal.