Les entitats de la FECEC organitzen activitats pel Dia Mundial contra el càncer de mama

El 19 d’octubre se celebra el dia Mundial contra el càncer de mama. L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 4.500 dones a Catalunya.

cancer-mama

En motiu d’aquest dia, les entitats adherides a la FECEC organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització sobre el càncer i per recaptar fons.

A més a més, com ja és tradicional, el dia 18 d’octubre tindrà lloc l’acte d’encesa de llums de la Fundació DiR. L’entitat il·luminarà de color rosa la façana del Club Up&Down sumant-se així a la iniciativa de col·laboració amb la FECEC.

Així mateix, el dia 19, tindrà lloc, també, l’encesa de llums a diferents fonts de la ciutat de Barcelona i de la de la façana principal de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte serà a les vuit del vespre i s’iniciarà amb la lectura del manifest a la plaça Sant Jaume on hi seran presents Oncolliga, el Grup Àgata i la FECEC.

En aquest enllaç pots llegir el manifest.

Activitats de les entitats de la FECEC

La Fundació Oncolliga Girona:

L’entitat organitza l’acte ‘Vine a fer un gran llaç humà amb nosaltres!’ a les 17:00h  a la plaça Miquel Santaló de Girona. També col·labora amb el braçalet de la diada a la parada Mimosa a partir de les 11.00h.
Així mateix, a partir de les 19.00h hores, organitza la Conferència “Dieta, exercici i càncer de mama”, a càrrec de Dra. Sònia del Barco, especialista en Oncologia Mèdica a la Unitat de Càncer de Mama i SNC al Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona.

La Fundació d’Ajuda Oncològica Oncovallès

L’entitat té previst realitzar taules informatives arreu de la comarca a hospitals, caps i farmàcies i el dia 20 d’octubre estarà present a la Marató d’Activitats a la Plaça de la Porxada de Granollers sota el lema ‘La Prevenció va primer’.

 Enguany es farà un gran llaç a la i hi haurà una Màster Class de diferents tipus de balls a càrrec de Club Natació Granollers, CEM de les Franqueses i Casino Club de Ritme!!

L’entitat també ha preparat un pack per la gent gran amb espectacle musical a càrrec de Flors i Violes, Xocolatada i el Barret Solidari d’Oncovallès.Durant tota la jornada l’Espai Esport Wetness de Granollers farà diverses activitats a les seves instal·lacions i la Perfumeria Marionnaud rebrà durant tot el dia a la gent amb un obsequi si hi va amb el llaç rosa.

Grup Àgata

El Grup Àgata posarà, el 19 d’octubre, punts d’informació a Eurofitnes Can Dragó, Hospital Delfos, Centre mèdic QMS, Mercat de la Llibertat, Piscines Bernat Picornell, Outlet de Viladecans, Club Tenis Andrés Gimeno, Lavínia Produccions, Albert i Noya, Farmàcia Estació de Sants, The Pink Peony, Hospital del Mar, Fustier, El mundo es un pañuelo, En su Tinta, Estètica Oncològica Barcelona, APEO i a la seva seu del carrer Tuset.

També organitzarà el 2on Torneig Benèfic de Padel contra el Càncer de Mama, a Club Padel Andrés Gimeno de Castelldefels.

La Fundació Catalana d’Ajuda Oncològica (Oncolliga)

El dia 17 d’octubre l’entitat promou l’obra de teatre “Girasoles de Hojalata” que es farà al Teatre Alegria, dins dels actes del -Dia Internacional del Càncer de Mama a Terrassa.

El 21 d’octubre organitza la vetllada solidària de boxa ‘Velada Guantes Rosas’ per lluitar contra el càncer de mama i en definitiva contra tots els tipus de càncers. A Rubí.

El 22 d’octubre tindrà lloc la quarta edició de la Cursa de les Dones – Diari de Terrassa.

El 24 d’octubre, la mateixa entitat organitza la conferència: Nous aspectes del diagnòstic i del tractament del càncer de mama a Calella.

Vilassar de Dalt contra el cáncer

Com cada any, Vilassar de Dalt contra el càncer organitza el concert solidari amb motiu del Dia Mundial del càncer de mama. Aquest any seran els grups vocals Sound Six i Not Named, finalistes de la darrera edició del programa Oh Happy Day!, ocuparan l’escenari del Teatre La Massa el vespre del proper 21 d’octubre.

Les entrades anticipades ja es poden comprar, a un preu de 14€, al web del Teatre La Massa o a Electrodomèstics i i regals, Imma Baylach (Plaça de la Vila, 19 – Tel. 93 753 06 54).

Associació Fènix

L’entitat té previst posar una parada davant de l’ajuntament de Solsona on oferirà llaços de color rosa i oferirà informació sobre els serveis que ofereix l’associació.

Oncocardedeu – Baix Montseny

El dia 19 d’octubre posarà una parada divulgativa al centre del poble de Cardedeu i oferirà als vianants llacets rosa i  productes manufacturats per les associades perquè es col·labori econòmicament a favor de l’entitat.