Les entitats de la FECEC es bolquen amb activitats pel Dia Mundial contra el càncer

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, el 4 de febrer, les entitats de la FECEC, Junts contra el càncer, organitzen al llarg d’aquests dies campanyes i actes de suport a les persones afectades per aquesta malaltia. A continuació en fem un recull.

dia mundial cancer poster

Oncolliga Girona

Oncoesquiada solidària contra el Càncer

Oncolliga Girona celebra el proper 13 de febrer la 5ª Oncoesquiada per recaptar fons per als projectes de l’entitat. L’esdeveniment tindrà lloc a Vallter 2000. Ja podeu realitzar les inscripcions.

Run4Càncer

Oncolliga Girona també organitza el 7 de febrer, per segon any consecutiu, la cursa ‘Run4Cancer’, que es durà a terme de manera simultània a set poblacions, una per cada comarca gironina. La cursa té dues modalitats (5 i 10 km) i en aquesta edició les poblacions participants són: Planoles, Olot, Figueres, Salt, Poqueres, Riudellots de la Selva i Palafrugell. L’objectiu d’aquesta cursa és fer una activitat saludable conjunta a tota la demarcació de Girona, àmbit d’actuació d’Oncolliga Girona.

Fundació Roses contra el Càncer

Concert al Teatre Municipal de Roses

Roses contra el càncer commemora el Dia Mundial Contra el Càncer amb un concert de la soprano Clara Valero, al Teatre Municipal de Roses. L’actuació va tenir lloc el dia 3 de febrer a les 20 hores. Durant l’acte, es va encendre, com ja es tradició, un llaç d’espelmes per a transmetre el  missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia, per així aconseguir una millor conscienciació i promoció d’hàbits saludables.

Oncolliga Premià de Dalt

Segona Setmana Oncològica

Des del 31 de gener fins el 6 de febrer Premià de Dalt acull una àmplia programació d’activitats, organitzada per Oncolliga de Premià de Dalt amb el suport de l’Ajuntament.

Així, avui dijous 4 de febrer, a les 16h, a l’Espai Santa Anna es farà un debat amb el títol “Com et puc ajudar? El cuidador principal del malalt amb càncer”, amb la participació de malalts i cuidadors, i conduït pel Dr. Pere Beato. En acabar, actuarà la Coral del Barri.

Divendres 5 de febrer, a les 19.30h, es projectarà la pel·lícula “Bajo la misma estrella”, amb comentaris d’Ernest Corominas i la Dra. Amèlia Quílez. L’entrada té un preu de 3€.

Dissabte 6 de febrer es clourà la 2a Setmana Oncològica de Premià de Dalt a la sala de sessions de l’Ajuntament, a les 11.30 h, amb una tertúlia sota el títol “Jo tinc càncer” en què participaran malalts i que serà conduït per la Mercè Krauel i la Maria Santanach. Clourà l’acte la Coral Primiliana. Podeu consultar totes les activitats programades a la 2a Setmana Oncològica en aquest document: Programa de la segona Setmana oncològica.

Lliga contra el Càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre

Concert solidari

El pròxim divendres, 5 de febrer, divendres de Carnaval, un any més, el Círcol de Reus, en col·laboració amb l’Associació de Concerts de Reus, organitzen el concert solidari a favor de la Lliga Contra el Càncer al Teatre Fortuny. Enguany, el cartell el composa el cantautor català Roger Mas, que presenta el seu nou disc Irredemp al Teatre Fortuny, divendres 5 de febrer, a les 21.00 hores. Les entrades poden adquirir-se de dilluns a divendres de les 16 a les 19 hores a la secretaria del Círcol a l’edifici del Teatre Fortuny, al preu de 15 euros.

Sopar solidari

Per altra banda, la delegació de Camarles de la Lliga Contra el Càncer celebra, un any més el sopar solidari per tal de recaptar fons. Enguany el sopar es realitzarà el pròxim dissabte, 6 de febrer, al restaurant Delta Park, a les 21.00 hores. El preu del sopar serà de 25 euros i es poden fer les reserves a l’Ajuntament de Camarles al 977 47 00 07,o a Can Coll, als Ligallos. El sopar comptarà amb el tradicional sorteig d’obsequis lliurats per part dels comerços col·laboradors i ball amenitzat per Oti.de la lliga contra el càncer.

Grup Àgata

Marxa nòrdica

El Grup Àgata ha organitzat el passat dia 1 i avui dijous dia 4, la marxa nòrdica, una activitat física recomanable per a la major part de les persones, com ho és el caminar, que es pot practicar amb diferents intensitats depenent de l’edat i l’estat físic.

La principal diferència respecte a la marxa sense bastons és que fa treballar pràcticament tota la musculatura, no només les cames; respecte a córrer, te l’avantatge que és menys agressiva amb les articulacions (turmells i genolls). Com a avantatges generals per a la salut, la marxa nòrdica ajuda en la correcció de mals hàbits corporals, millora el sistema cardiovascular i la capacitat respiratòria, la coordinació i la mobilitat.

Osona contra el càncer

Alimentació i esport

Osona contra el càncer organitza una campanya de prevenció per conscienciar i sensibilitzar la població sobre la importància que té, per mantenir un bon estat de salut, seguir una alimentació saludable, realitzar activitat física moderada cada dia i mantenir un pes adequat.

Una alimentació saludable rica en fruita i verdura, fer activitat física regular, com caminar 30 minuts diaris, i evitar hàbits tòxics, com el consum de tabac o alcohol, juntament amb seguir els cribrats programats i vacunar-se pot prevenir fins al 50% dels càncers, segons l’Agència Internacional de recerca en càncer de l’OMS.

AFANOC

Posa’t la Gorra a la Seu Vella de Lleida

La Seu Vella de Lleida acollirà el proper 28 de febrer la festa del Posa’t la Gorra organitzada per AFANOC per donar a conèixer a la societat l’existència del càncer infantil i recollir diners que aniran destinats a projectes i donar resposta a les famílies amb infants que pateixen aquesta malaltia. Per assistir a la festa del Posa’t la Gorra!, caldrà comprar la gorra, dissenyada per Roser Capdevila, als punts de venda autoritzats, a l’AFANOC o a la botiga on-line, que es rebrà a casa en un temps aproximat de 48 a 72 hores. El preu de la gorra és de 7 euros i inclou l’entrada a la festa. L’entrada per als menors de 3 anys és gratuïta.

FECEC, Junts contra el càncer

‘Posem-li pebrots al càncer’

Els dies 29 i 30 de gener, des de la FECEC hem llançat la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer” en col·laboració amb els establiments Condis de tot Catalunya i més de 500 voluntaris que han entregat una bossa amb pebrots per un preu simbòlic d’un euro i mig. Els fons que es recaptin es faran servir per desenvolupar diferents projectes.

Nosaltres Podem, Tu pots!

Per altra banda, des de la FECEC, Junts contra el càncer, donem suport a la Unió Internacional contra el Càncer amb l’objectiu de conscienciar i informar la població sobre la necessitat de prevenir les malalties oncològiques.  Enguany, el Dia Mundial contra el càncer 2016, es celebra sota el lema “Nosaltres podem, tu pots’ amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia.