Les entitats de la FECEC adopten protocols per a la reobertura dels seus centres

Davant la fase de desescalada provocada per la pandèmia del coronavirus, les entitats adherides a la FECEC han començat a reobrir les seves portes amb tota una sèrie de protocols de seguretat que tenen l’objectiu de limitar els contagis. Aquests protocols s’han elaborat seguint les pautes i recomanacions formulades per les autoritats sanitàries.

desescalada covid

Aquestes mesures d’actuació post-COVID 19 les han d’adoptar totes les persones que físicament s’hagin de desplaçar a les entitats (usuaris, socis, familiars, treballadors…)

Entre les mesures establertes, cal destacar les següents:

Les entitats aconsellen que els visitants es presentin a les seves instal·lacions sense cap persona acompanyant per tal de reduir el risc de contagi i difusió de la infecció, sempre i quansigui possible.

Així mateix, al entrar, sempre s’haurà de fer amb mascareta i mantenir-la posada durant tota el temps de la visita i en cas que no la persona no disposi de mascareta, l’entitat n’hi facilitarà una.

El visitant o professional també s’haurà de rentar les mans abans d’entrar amb gel hidroalcohòlic encara que es porti guants i un cop a dins, algunes entitats han adoptat la mesura de prendre la temperatura amb termòmetre. Si aquesta és superior a 37,5º, es demanaria que la persona no entrés al centre i ho informi al seu CAP.

Els protocols també contemplen mantenir les distàncies de seguretat (1,5-2 m) a dins dels centres ja sigui amb els professionals com amb altres persones que el visitin i en el cas de tenir tos, esternuts, fer-ho a la cara interna del colze o amb mocador de paper que es llençarà a les escombraries.

A banda, també s’estableix mantenir els torns a la cuina per prendre el cafè, té o beure aigua amb un màxim de 2 persones, sempre que es respecti la distància de seguretat de 1,5, passar el got o tassa o estri de cuina que s’hagi fet servir i rentar-se les mans amb aigua i sabó o solució hidroalcòlica cada cop que es manipuli menjar, o qualsevol altre element extern.

Les entitats també aconsellen abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat prèviament les mans i fer un ús permanent de mascareta quirúrgica mentre s’estigui a dins dels recintes.