Les entitats de la FECEC adapten els seus serveis a les mesures contra el coronavirus

Les entitats adherides a la FECEC han adaptat els seus serveis a les mesures contra el coronavirus per poder continuar oferint suport a pacients i familiars amb càncer. Aquestes mesures pretenen no deixar sense atenció a un dels col·lectius considerats vulnerables en aquest context actual.

2020_coronavirus

D’aquesta manera, les entitats continuen actives a través del teletreball oferint serveis telemàtics de psicooncologia, suport al dol, treball social, atenent les urgències més necessàries per als seus usuaris i donant suport telefònic i online gratuït per a acompanyar les persones que conviuen amb el càncer.

També s’ofereix sessions de ioga, Qi Gong, nutrició i mindfulness per fer a casa, estar actius i establir rutines sanes tan mentals com físiques durant el confinament.Així mateix, també s’ha adaptat el programa de prevenció “No et fumis la salut!” per tal que els alumnes de 1r d’ESO de la demarcació de Girona el puguin seguir des de casa.

A banda dels serveis telemàtics, es manté el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) extremant les precaucions d’acord a les indicacions de les autoritats sanitàries i el servei de cures pal·liatives pediàtriques a domicili per aquelles famílies que ho necessiten. Els pisos d’acollida per a famílies amb pacients amb càncer continuen oberts, reorganitzant-se per atendre una família per pis. També continua oberta la Casa dels Xuclis, al considerar-se un servei esencial seguint totes les recomanacions del Govern de la Generalitat davant del #COVID19.