Les dones, protagonistes dels tres nous webinars en obert al nostre canal de YouTube

Avui compartim tres nous webinars en obert ja disponibles al nostre canal de YouTube i que tracten aspectes que tenen les dones amb càncer o que l’han superat com a protagonistes. L’embaràs després del càncer, l’estètica oncològica i la reconstrucció mamària són tres dels temes que vam tractar en el nostre Cicle Diàlegs FECEC 2022 i que pots trobar aquí.

Al mes de maig, vam organitzar el webinar “Embaràs després del càncer”, en el qual la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron ; i Teresa Ferreiro, testimoni, impulsora de la iniciativa Baby Beatles i Fundadora Soul Reconnect, ens van parlar de totes les qüestions que afecten la fertilitat i la maternitat quan s’ha patit un càncer.

Pel setembre, el tema del webinar va tractar sobre l’estètica oncològica, que si bé no és una qüestió únicament femenina, si engloba alguns aspectes que afecten molt les dones. Cura de la pell, massatges i mocadors i perruques oncològiques van ser alguns dels temes que es van tractar a la xerrada. En aquest webinar van participar Núria Izquierdo, responsable del servei d´Oncoestètica de la Fundació Oncolliga Girona; Jesús Pérez Fierro, responsable del Departament d’Oncologia de La Roche Posay; i Marta Fité, metge radiòloga de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i pacient.

I a l’octubre va tenir lloc el webinar “Què has de saber sobre la reconstrucció mamària?”, on vam poder xerrar amb el Dr. Joan Fontdevila Font, cap de Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Clínic de Barcelona; Beatriz Rubio, psicooncòloga a l’Hospital Sant Joan de Reus; i Teresa Godall, infermera de la Unitat Patològica de Mama del mateix hospital i pacient. Tots ells ens van explicar quins tipus de reconstrucció mamària existeixen i quan es poden realitzar, a més de l’impacte psicològic que té per a les dones aquesta tècnica.

Recorda que tens tots els webinars del Cicle “Diàlegs FECEC: de l’abans al després del càncer” en obert al nostre canal de YouTube.