Les Borges Blanques, Barcelona, Solsona i Albons continuen avui amb la SECAPC

La campanya #menjasaimoute continua avui a les localitats de Les Borges Blanques, Barcelona, Solsona i Albons. Aquests municipi ofereixen les activitats programades dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

hort-marcal-roses
Alumnes de Roses aprenent hàbits saludables amb l’espectacle Hort d’en Marçal del passat dia 30.

Per una banda, el municipi de Les Borges Blanques ofereix aquest matí, a les 9:30 hores al Pavelló de l’Oli, l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens de 5-7 anys, on amb un llenguatge adequat, s’expliquen les propietats de la fruita i la verdura. Durant l’espectacle, els participants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer una brotxeta de fruita i verdura.

Per altra banda, els municipis de Barcelona (a les 18 hores al Centre Cívic Can Castelló), Solsona (a les 18 hores al Centre Cívic) i Albons (a les 19:30 hores al Local Social) oferiran avui el taller de menús saludables. L’activitat té l’objectiu de conèixer quines són les recomanacions alimentàries pel que fa als grups d’aliments, a les freqüències de consum, i a tenir constància de quins són els principals errors que es cometen.

Al llarg d’aquesta setmana diversos municipis de la província de Lleida, Barcelona i Girona aniran impartint aquestes activitats per contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Paral·lelament a aquestes activitats, la FECEC, dins la SECAPC, té en marxa la campanya, #menjasaimoute amb aquest espot que té l’objectiu de sumar gent a la causa i crear un gran mural de fotografies de ciutadans conscienciats amb la necessitat d’actuar contra el càncer.