La UE presenta el 18 de novembre el Pla Europeu contra el càncer en la infància i adolescència

La European Society for paediatric Oncology (SIOPE) i els membres del Parlament Europeu contra el Càncer (MAC) han unit esforços per donar a conèixer el proper 18 de novembre el Pla Europeu contra el càncer en la infància i adolescència.

MAC-SIOPE-event

En aquesta presentació, la idea és proposar els passos a seguir en la batalla comú contra els tumors malignes pediàtrics. El càncer infantil continua sent la principal causa de mort de nens a Europa després dels accidents domèstics i de seguretat. La majoria dels supervivents experimenten efectes adversos que tenen un impacte en la seva qualitat de vida.

El Pla Europeu contra el càncer en la infància i l’adolescència és una visió a llarg termini de tota la comunitat del càncer infantil amb l’objectiu d’augmentar la taxa de curació, millorar la qualitat de la supervivència, i fomentar el diàleg entre els interessats i fomentar la cooperació per millorar resultats.

Per això, la SIOPE i el MAC presentaran el Pla Europea contra el Càncer en la infància i l’adolescència des d’una visió àmplia de consulta i consens previ a la seva formulació i constataran el destacat paper dels pares, els pacients i els supervivents per asegurar el millor camí cap a l’aplicació d’aquest pla a través d’esforços conjunts .

Durant la presentació també s’abordaran els models de col·laboració que permetin a la UE aplicar iniciatives en el terreny de l’eradicació de les desigualtats en l’accés al tractament, l’atenció i l’experiència, impulsar la innovació en el desenvolupament de medicaments i assegurar una òptima organització del seguiment de l’atenció als supervivents.