La Taula se suma a l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030

El compromís de la Taula del Tercer Sector amb l’Agenda 2030, el full de ruta global que vol avançar vers el desenvolupament sostenible, s’ha fet efectiu amb la signatura de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030, que ha tingut lloc al recinte modernista de Sant Pau amb la participació delpresident de la Generalitat de Catalunya i de diversos consellers del Govern.

2030_web_final
D’aquesta manera, la Taula –de les primeres organitzacions a signar-lo- s’afegeix a la trentena d’organitzacions i entitats catalanes de diversos àmbits que també hi donen suport.

Aquest és el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, una gran coalició de país per assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. L’objectiu d’aquest pacte de país és crear “un futur que no deixi ningú enrere i que no superi la capacitat de càrrega de la natura” per “fer de Catalunya i el món un lloc millor l’any 2030”, com recull el document subscrit.

A banda de la Taula, a l’aliança hi ha institucions públiques i privades i entitats del sector social com l’Ajuntament de Barcelona, les Diputacions de Barcelona i Girona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, els sindicats CCOO i UGT, PIMEC, el Cercle d’Economia, el Consell de la Gent Gran, el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, el Consell Nacionals LGBTI, Creu Roja Catalunya, Fundesplai i UNICEF Comitè Catalunya, aquestes tres últimes entitats federades a la Taula.