La Taula del Tercer Sector reafirma el seu paper de defensa dels drets socials a Catalunya i manté el compromís amb les persones més vulnerables

 La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha celebrat aquesta tarda el seu 15è aniversari amb un acte institucional a l’Auditori Disseny Hub Barcelona que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el conseller de Treball, Benestar Social i Famílies, Chakir El Homrani; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

15anysTaula (1)

Volem seguir al vostre costat i continuar treballant junts per aconseguir una societat menys desigual. El Tercer Sector és fort, actiu i rigurós i encarneu els millors valors de la nostra societat. Aquest és el model pel qual volem seguir apostant, el del treball conjunt amb el teixit associatiu del país” ha afirmat el president de la Generalitat de Catalunya. En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha destacat “la capacitat de resiliència” pròpia del Tercer Sector Social .

En aquests 15 anys, hem viscut moments molt difícils socialment, la crisi o aquest últim any, però les entitats socials sempre heu estat allà. He aconseguit molt, però encara ens queda molt per fer en temes d’habitatge, laboral o en mesures com el desplegament total de la Renda Garantida de Ciutadania o les clàusules socials” ha recordat l’alcaldessa de Barcelona. Pel que fa al president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha agraït a les entitats socials que hagin fet possible aquesta “història d’èxit” i ha emfatitzat en què “no pot haver-hi progrés sense inclusió social“.

L’acte, presentat pel periodista i doblador Ramon Hernández i amb el jove monologuista Marc Buxaderas, ha estat un reconeixement a les 35 entitats federades a la Taula del Tercer Sector Social, que aglutinen més de 3.000 entitats socials a Catalunya que defensen els drets socials i que ofereixen serveis i suports que afavoreixen la cohesió i la inclusió social de persones vulnerables.

Mentre hi hagi persones que no poden trencar el cercle de pobresa, que no poden accedir a un habitatge digne, que no tenen feina o que la tenen precària, que no poden fer front al pagament de serveis bàsics o que no tenen suports per tenir una vida autònoma i independent. En definitiva, mentre hi hagi persones que no gaudeixen dels mateixos drets que la resta de la ciutadania, la Taula del Tercer Sector Social es manté intacte i ferma en el seu compromís de defensa dels drets socials i de lluita per fer decréixer les desigualtats i les injustícies al nostre país” ha afirmat Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social que també ha fet valdre la feina i la vocació de servei públic del Tercer Sector Social a l’hora de proveir serveis a les persones “som un aliat imprescindible i estratègic en la coproducció i el codesenvolupament de les polítiques socials del país.

Històricament, hem impulsat projectes i suports a la ciutadania més vulnerable que, en la majoria de casos, s’han convertit en drets socials. Entitats socials que prioritzen el benestar i la qualitat de vida de les persones als beneficis econòmics” ha recordat Alsina. A l’acte s’ha volgut agrair especialment la contribució dels expresidents i expresidentes de la Taula del Tercer Sector Social que han estat al capdavant de la institució i els avenços socials assolits conjuntament durant aquests anys.

Avui volem reafirmar l’aposta que fa 15 anys van fer un grup d’entitats per tenir una sola veu, per treballar de manera transversal i per lluitar conjuntament per la defensa dels drets socials i l’enfortiment de les entitats socials. Sense aquesta convicció, no hauríem avançat fins a la Catalunya Social d’ara” ha subratllat la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social.

La celebració ha conclòs amb la lectura dels manifest dels 15 anys amb el títol “Compromís ferm i defensa activa dels drets socials” que ha servit per reafirmar la missió, els valors i l’acció de la Taula del Tercer Sector i per renovar el compromís de l’organització per al “progrés social d’aquest país” i “per avançar Catalunya en benestar, cohesió i justícia social i per continuar fent d’altaveu i denúncia de totes aquelles situacions que empobreixen, discriminen i creen desigualtats i injustícies”. Manifest dels 15 anys.