La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer promou estils de vida saludable entre els adolescents

Mira l’espot de la campanya: 

Torna la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), del 29 de setembre al 8 d’octubre, que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) amb el lema “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!”.

portada

L’objectiu de la SECAPC és conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir aquesta malaltia. Aquesta edició va dirigida a promoure estils de vida saludables entre la població adolescent de Catalunya.

Aquest any, a l’espot de la campanya #menjasaimoute17 de la SECAPC, hi participen els actors, Candela Antón i Marcos Franz, de la popular sèrie de TV3 ‘Merlí’ per donar suport a la Setmana.

Aquests dos actors són els protagonistes, enguany, de l’espot de la campanya on també hi participa un col·lectiu de nois de l’esplai de la Guineueta de Barcelona.

Enguany la SECAPC inclou ‘la Matinal #menjasaimoute17’ que tindrà lloc el 4 d’octubre al Mercat de la Guineueta amb la presència de més de 250 alumnes de quatre instituts del barri de la Guineueta: l’IES Guineueta, el Centre d’Ensenyament Molina, el col·legi Jesús Maria i l’IES Oriol Martorell.

Al llarg de la matinal, es realitzaran 4 tallers. Un dirigit a conèixer les recomanacions del Codi Europeu Contra el Càncer, un altre d’alimentació saludable i dos tallers més, un de zumba i l’altre d’animal fit a càrrec de la Fundació DiR. El popular cuiner Ismael Prados, del Campus de l’Alimentació de la UB, s’encarregarà de dirigir en directe el taller d’alimentació saludable.

El presentador i co-fundador del portal Adolescents.cat, Ernest Codina, dinamitzarà l’acte i l’actriu Candela Antón també assistirà a la jornada en suport a la campanya.

Una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya #menjasaimoute17, les activitats de la SECAPC inclouen una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’.

Els tallers, dirigits a un públic de totes les edats, tenen la finalitat d’oferir recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens d’entre 5 i 7 anys i que  es representa a més d’una desena de municipis, explica mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita.

A banda d’aquestes dues iniciatives s’hi sumen diferents esdeveniments relacionats amb l’activitat física, com la caminada de la Gent Gran a Abrera (1 d’octubre) i la Caminada Popular de Castellnou del Bages (8 d’octubre).

Descarregar programa

Descarregar Díptic