La Setmana Catalana de la Prevenció del càncer inclou, el 4 d’octubre, la matinal #menjasaimoute17

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) inclou, el dia 4 d’octubre, la Matinal #menjasaimoute17’ que tindrà lloc al Mercat de la Guineueta amb la presència de més de 250 alumnes de quatre instituts del barri de la Guineueta: l’IES Guineueta, el Centre d’Ensenyament Molina, el col·legi Jesús Maria i l’IES Oriol Martorell.

1. matinal menja sa

Al llarg de la matinal, es realitzaran 4 tallers. Un dirigit a conèixer les recomanacions del Codi Europeu Contra el Càncer, un altre d’alimentació saludable i dos tallers més, un de zumba i l’altre d’animal fit a càrrec de la Fundació DiR. El popular cuiner Ismael Prados, del Campus de l’Alimentació de la UB, s’encarregarà de dirigir en directe el taller d’alimentació saludable.

El presentador i co-fundador del portal Adolescents.cat, Ernest Codina, dinamitzarà l’acte i l’actriu Candela Antón, també assistirà a la jornada en suport a la campanya.

La SECAPC es du a terme des del 29 de setembre fins al 8 d’octubre amb el lema “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!”. L’objectiu de la Setmana és conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir aquesta malaltia. Aquesta edició va dirigida a promoure estils de vida saludables entre la població adolescent de Catalunya.

Per això, a l’espot de la campanya hi participen, enguany, els actors, Candela Antón i Marcos Franz, de la popular sèrie de TV3 ‘Merlí’ per donar suport a la SECAPC.

Aquest és l’espot:

Una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya #menjasaimoute17, les activitats de la SECAPC inclouen una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’.

Els tallers, dirigits a un públic de totes les edats, tenen la finalitat d’oferir recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens d’entre 5 i 7 anys i que  es representa a més d’una desena de municipis, explica mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita.

A banda d’aquestes dues iniciatives s’hi sumen diferents esdeveniments relacionats amb l’activitat física, com la caminada de la Gent Gran a Abrera (1 d’octubre) i la Caminada Popular de Castellnou del Bages (8 d’octubre).

Descarregar programa

Descarregar Díptic