La SECAPC ha promogut més d’una trentena d’activitats per prevenir el risc de càncer

  • La VIII edició de la SECAPC, que va tenir lloc del 27 de setembre al 6 d’octubre es consolida 
  • El missatge de la campanya #menjasaimoute19 és que menjar sa no és un sacrifici i està a l’abast de tothom

Mira l’espot de la campanya 2019:

El mes d’octubre torna la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que organitza, cada any, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer.

1. cartell secapc

En la seva VIII edició, la setmana s’ha convertit en una campanya consolidada arreu de Catalunya dins l’àmbit de la prevenció i sensibilització del càncer. Més d’una vintena d’activitats s’organitzen a 23 municipis i 10 escoles de tot Catalunya per la campanya #menjasaimoute19 que promou estils de vida saludable entre la població.

Enguany, i sota el lema, ‘Menja sa i mou-te’, la FECEC, a banda de reiterar el missatge sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludable, posa èmfasi en el fet que menjar sa no ha de ser necessàriament un sacrifici i està a l’abast de tothom.

La campanya de la FECEC es basa en les recomanacions de l’Agència Internacional de Recerca en Càncer de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), recollides en el Codi Europeu contra el càncer, que assenyala que fins al 50% dels càncers es poden prevenir amb un seguit d’hàbits saludables, com ara una alimentació rica en fruita i verdura, fer activitat física regular, com caminar 30 minuts diaris, i evitar el consum de tabac o alcohol. 

A aquesta rutina s’hi han d’afegir altres mesures com ara seguir els cribatges i els programes de vacunació, evitar l’exposició excessiva al sol i a substàncies cancerígenes i viure en un espai lliure de fum.

De fet, la campanya també serveix per fer difusió del Codi Europeu contra el Càncer que recull fins a 12 consells per reduir el risc de patir la malaltia. I l’èmfasi es posa en l’alimentació i l’activitat física. 

Tallers i espectacles infantils

A banda de la campanya #menjasaimoute19, les activitats de la SECAPC inclouen més d’una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’.

Mireu el calendari de les activitats:

1. calendari

Els tallers, dirigits a un públic de totes les edats, tenen la finalitat d’oferir recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens d’entre 5 i 7 anys i que  es representa a més d’una desena de municipis, explica mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita.

 

Amb el suport de: 

 Copia de logo dipsalut                               diputacio-de-barcelona-logo-png-transparent (1)

logo PDOncologia                                    logo-ajuntament-de-barcelona

novartis_logo_pos_rgb (1)                  logodiputacio lleida

salut

 

Amb la col·laboració de: 

FUNDACIO_DIR_CMYK                                  Logo_laxarxa_2T_hori

V Neg Azul cat                                12281 LOGO DER AJUNT MERCAT (2)

TMB-logo   beteve-logo-brandemia