La SECAPC està present avui a les localitats de Calella de la Costa, Vilassar de Dalt, Rubí i Breda

La campanya #menjasaimoute està present avui a les localitats de Calella de la Costa, Vilassar de Dalt, Rubí i Breda. Aquests municipis ofereixen les activitats programades dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

1. hort marçal

Per una banda, Calella de la Costa (a les 10.00 hores ala sala polivalent de la fàbrica Llobet) i Vilassar de Dalt (a les 15:00 hores a l’escolaFrancesc Macià) ofereixen l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens de 5-7 anys, on amb un llenguatge adequat, s’expliquen les propietats de la fruita i la verdura. Durant l’espectacle, els participants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer una brotxeta de fruita i verdura.

Per altra banda a Rubí (a les 18.00 hores a l’Ateneu de Rubí) i a Breda (a les 19.00 hores al Centre Cultural) s’ofereix l’activitat de confecció de menús saludables. L’objectiu és conèixer quines són les recomanacions alimentàries pel que fa als grups d’aliments, a les freqüències de consum, i a tenir constància de quins són els principals errors que es cometen.

Al llarg d’aquesta setmana diversos municipis de la província de Lleida, Barcelona i Girona aniran impartint aquestes activitats per contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Paral·lelament a aquestes activitats, la FECEC, dins la SECAPC, té en marxa la campanya, #menjasaimoute18 amb aquest espot que té l’objectiu de sumar gent a la causa i crear un gran mural de fotografies de ciutadans conscienciats amb la necessitat d’actuar contra el càncer.