La SECAPC arriba avui a Cardedeu, Vilassar de Dalt i Artesa de Lleida

La campanya #menjasaimoute arriba avui a les localitats de Cardedeu, Vilassar de Dalt i Artesa de Lleida. Aquests municipis ofereixen les activitats programades dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

hort marçal

Per una banda, Cardedeu (a les 10:00h a la Sala Sarau –Avinguda Rei en Jaume, 114) i Vilassar de Dalt (a les 15:00h a l’Escola Francesc Macià) ofereixen l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens de 5-7 anys, on amb un llenguatge adequat, s’expliquen les propietats de la fruita i la verdura. Durant l’espectacle, els participants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer una brotxeta de fruita i verdura.

Per altra banda a Artesa de Lleida (a les 17h a la Llar de Jubilats) s’ofereix l’activitat de confecció de menús saludables.

L’objectiu és conèixer quines són les recomanacions alimentàries pel que fa als grups d’aliments, a les freqüències de consum, i a tenir constància de quins són els principals errors que es cometen.

Al llarg d’aquesta setmana diversos municipis de la província de Lleida, Barcelona i Girona aniran impartint aquestes activitats per contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Paral·lelament a aquestes activitats, la FECEC, dins la SECAPC, té en marxa la campanya, #menjasaimoute amb aquest espot que té l’objectiu de sumar gent a la causa i crear un gran mural de fotografies de ciutadans conscienciats amb la necessitat d’actuar contra el càncer.