La SECAPC arranca avui als municipis de Quart, Tordera, Solsona i Ripoll

La campanya #menjasaimoute comença avui a les localitats de Quart, Tordera, Solsona i Ripoll. Aquests municipis ofereixen les activitats programades dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

DK4KrLTW0AUn_eb
Hort d’en Marçal a Tordera.

Per una banda, Quart (a les 15.15 hores al local social C/ Tren, 49  ) i Tordera (a les 09:30h al Pavelló del C/ Concòrdia) ofereixen l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens de 5-7 anys, on amb un llenguatge adequat, s’expliquen les propietats de la fruita i la verdura. Durant l’espectacle, els participants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer una brotxeta de fruita i verdura.

Per altra banda a Solsona (a les 18h Casal Cívic C/ Gaudí, 2) i a Ripoll (a les 20h Sala Eudald Graells C/ Mercaders, 4) s’ofereix l’activitat de confecció de menús saludables. L’objectiu és conèixer quines són les recomanacions alimentàries pel que fa als grups d’aliments, a les freqüències de consum, i a tenir constància de quins són els principals errors que es cometen.

Al llarg d’aquesta setmana diversos municipis de la província de Lleida, Barcelona i Girona aniran impartint aquestes activitats per contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Paral·lelament a aquestes activitats, la FECEC, dins la SECAPC, té en marxa la campanya, #menjasaimoute amb aquest espot que té l’objectiu de sumar gent a la causa i crear un gran mural de fotografies de ciutadans conscienciats amb la necessitat d’actuar contra el càncer.