La SECAP arriba avui a Roses, Riells i Viabrera i Solsona

La campanya #menjasaimoute segueix avui a les localitats de Roses, Riells i Viabrera i Solsona. Aquests municipis ofereixen les activitats programades dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

hort

Per una banda, Roses (a les 10.00 hores al Teatre Municipal) i Riells i Viabrera (a les 15:15 hores a l’escola El Bruc) ofereixen l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ destinat a nens de 5-7 anys, on amb un llenguatge adequat, s’expliquen les propietats de la fruita i la verdura. Durant l’espectacle, els participants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer una brotxeta de fruita i verdura.

Per altra banda a Solsona (a les 17:30 hores al Casal Cívic) s’ofereix l’activitat de confecció de menús saludables. L’objectiu és conèixer quines són les recomanacions alimentàries pel que fa als grups d’aliments, a les freqüències de consum, i a tenir constància de quins són els principals errors que es cometen.

Al llarg d’aquesta setmana diversos municipis de la província de Lleida, Barcelona i Girona aniran impartint aquestes activitats per contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Paral·lelament a aquestes activitats, la FECEC, dins la SECAPC, té en marxa la campanya, #menjasaimoute18 amb aquest espot que té l’objectiu de sumar gent a la causa i crear un gran mural de fotografies de ciutadans conscienciats amb la necessitat d’actuar contra el càncer.