La quarta edició de Girona en Moviment recapta més de 25.000 euros per ajudar els malalts de càncer

El festival de dansa solidària Girona en Moviment tanca la seva quarta edició amb un ple al Teatre Municipal, amb la tradicional gala Catalunya dansa contra el càncer. Al final de l’espectacle, en el qual van participar una trentena de ballarins professionals catalans i internacionals, es va donar a conèixer la recaptació d’aquesta edició: 25.813,29 euros que es destinaran íntegrament als serveis de psicooncologia que la Fundació Oncolliga Girona ofereix als malalts de càncer i els seus familiars.

DSCF2746

El festival està organitzat per l’associació Cultura en Moviment, liderada pel ballarí i coreògraf David Rodríguez, amb el suport d’Oncolliga i la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.

La gala va tornar a seduir el públic amb un repertori clàssic i contemporani interpretat per 30 ballarins i ballarines que ballen en algunes de les companyies més prestigioses del món, com el Ballet de l’Òpera de Lyon, el Ballet de l’Òpera del Tirol, el Philadelphia Ballet, el Ballet de l’Òpera de Bucarest o l’Hamburg Ballet.

Els espectadors van poder gaudir d’una gala molt variada, amb peces de coneguts coreògrafs, com Marius Pepita, Enric Gasa Valga o John Neumeier, i creacions dels propis intèrprets, com Bunker, d’Aleix Martínez; Ego, del gironí Marc Sayer, o Mestiza, dels germans Roger i Guerau Cuadrado.