Els tractaments, diagnòstics i atencions personalitzades en la lluita contra el càncer són els temes centrals del tercer simposi de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), que des de dimecres fins avui té lloc a Madrid.
Aquest fòrum reuneix més de 800 experts en oncologia a nivell estatal i internacional, que analitzen les novetats i reptes d’una malaltia de la qual es diagnostiquen cada dia a Espanya uns 600 casos.
La presidenta de la SEOM, Pilar Garrido, explica que els temes que s’estan abordant són estratègics, com el suport a la investigació, l’accés a fàrmacs i a biomarcadors, i la qualitat de l’assistència. Al llarg d’aquestes jornades s’ha anunciat la posada en marxa del projecte “Recursos i Qualitat en Oncologia Mèdica (RECALOM)”, que permetrà analitzar recursos i resultats.
Entre els temes que s’han debatut destaquen els nous reptes i alternatives de la recerca clínica, la immunologia en càncer, l’organització de la determinació de biomarcadors en el Sistema Nacional de Salut, l’eficàcia i la seguretat dels biosimilars i el paper dels antiangiogènics. També s’ha presentat la Guia per a la Implementació del Programa d’Oncologia Mèdica amb l’objectiu d’adaptar el nou itinerari a cinc anys. La SEOM té com a objectiu fomentar línies d’investigació amb aplicació clínica i afavorir la formació d’investigadors en centres d’excel·lència.