La Marató de Donants de Sang de Catalunya finalitza amb 9520 donacions

El passat divendres finalitzà la Marató de Donants de Sang 2.0 en la qual la FECEC hi ha col·laborat. Des que va començar, el 15 de gener, 9.520 persones han donat sang als hospitals, a la carpa instal·lada al centre de Barcelona i a un centenar de campanyes que hi ha hagut en diferents llocs de Catalunya.5.139 han participat a la Marató als hospitals des de divendres passat i 3.219 han donat sang a altres campanyes organitzades per tot Catalunya.

donar sang

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang es vol agrair al Banc de Sang i Teixits l’esforç logístic i la implicació que suposa organitzar una campanya d’aquestes dimensions, com també estendre la nostra felicitació a totes i tots els voluntaris de Catalunya, membres de la Xarxa de Donants de Sang que conformen totes les Associacions del territori; a més d’institucions, entitats diverses, empreses i infinitat de persones que, desinteressadament, han ajudat amb el seu granet de sorra.

Recordeu que cada dia es necessita sang, per això no podem baixar la guàrdia: donar sang ha d’esdevenir un hàbit; ser un gest quotidià. I això ens ho recorda, més que mai, aquesta Marató 2.0 que ha estat un èxit.

La setmana anterior a la Marató van donar sang unes 3.000 persones a Catalunya; per tant, durant la Marató s’han multiplicat per tres les donacions. Destaquen les donacions aconseguides a la carpa i els autobusos que es van instal·lar a plaça de Catalunya, per on divendres i dissabte van passar-hi més de 1.000 persones.

Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona: 478 donacions

Hospital Clínic: 821 donacions

Hospital de Sant Pau: 669 donacions

Vall d’Hebron: 524 donacions

Dr Josep Trueta de Girona: 415 donacions

Hospital de Granollers: 76 donacions

Hospital de Bellvitge: 440 donacions

Arnau de Vilanova de Lleida: 276 donacions

Fundació Althaia de Manresa: 223 donacions

Els Camils (St. Pere de Ribes): 67 donacions

Hospital Joan XXIII: 369 donacions

Mútua de Terrassa: 483 donacions

Hospital Sant Joan de Reus: 230 donacions

Verge de la Cinta de Tortosa: 68 donacions

Plaça de Catalunya: 1.162 donacions

Campanyes mòbils: 3.219 donacions

TOTAL: 9.520 donacions

En acabar la Marató, la situació de les reserves de sang a Catalunya està a un nivell de normalitat, amb més d’11.000 unitats de sang, que equival a les necessitats dels hospitals per a uns 11 dies.

A partir d’avui, hi ha previstes 80 campanyes durant la setmana vinent per seguir donant sang i contribuint a mantenir estables aquests nivells.